• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 16 °C

Güney Koreli turistler kültür turunda yüzde 70 azaldı

Güney Koreli turistler kültür turunda yüzde 70 azaldı
Güney Koreli turistler İstanbul'da başladıkları 14 günlük kültür turu Antalya Side Antik Kentte son buluyor. Güney Koreli turistler Antik Kenlerii ziyaret ediyor.

Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Manavgat/Antalya -
Güney Koreli turistler Türkiye'de en fazla kültür turuna çıkıyor. Türkiye'de çıktıkları kültür turları genelde İstanbul, Kapadokya Bölgesi, Niğde, Konya, Denizli -Pamukkale, Burdur Sagalassos Antik Kent, Muğla, Fethiye Ölüdeniz,Dalyan, İzmir Efes,Aydın, Şanlıurfa Göbeklitepe ile Antalya illerindeki tarihi ören yerlerini ziyaret ediyor.
guney-koreli-turistler.jpgGüney Koreli turistler İstanbul'da başladıkları 14 günlük kültür turu Antalya Side Antik Kentte son buluyor. Güney Koreli turistler , Antalya'da Termessos, Perge, Olimpos Antik Kent, Selge Antik Kent, Lyrbe Antik Kent, Myra Antik Kent, Antalya Kaleiçi Yivli Minare, Tlos, Letoon, Patara Antik Kent, Alanya Kalesi,Aspendos Antik Tiyatro, Noel Baba Müzesi, Kekova Batık Şehir, Myra Antik Kent ve Side Antik Kenti ziyaret  ediyor. 

 

guney-koreli-turistler-001.jpgGüney Koreli turistler , Rus ve Avrupalı turist konsepti olan deniz, kum ve güneş turizmini tercih etmiyor. Güneşte yanmayı hiç sevmiyor. Denize girenler ise  Fethiye  Ölüdeniz ,Side Büyük Plajı ve Kaş Kaputaş Plajında giriyor. Güney koreli turistler Avrupalı ve Rus turistler gibi denize girip kumsalda güneşlenerek bronzlaşmayı hiç sevmiyorlar. Güney Koreli turistler güneşlendi lerinde elleri yüzlerinde leke oluşmaması için siyah leke oluşmaması için yazın Antalya sıcağında bile uzun kollu giyeceklerle dolaşıyorlar. 

guney-koreli-turistler-002.jpgPandemi döneminde Antalya'ya gelen Güney Koreli turistlerde yüzde 80 oranında azalma oldu. Pandemi sonrası ise kültür turları ise pandemi öncesine göre yüzde 60 seviyesinde düştü. Pandemi öncesi Türkiye'ye yaklaşık 370 bin Güney Koreli turist gelirken  bu sene 90 bin Koreli turistler geldi. 

guney-koreli-turistler-002.jpgguney-koreli-turistler-003.jpg Kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turizminde öncü seyahat acentesi Kangal Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Mehmet Elbudak, ''Pandemi öncesi kültür turuna  çıkan Güney Korelilerde yüzde 70 oranında düşüş oldu. Güney Korelilerin tatil konsepti yüzde 100 kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma çıkıyorlar. Özellikle Anadolu Medeniyeti tarihi kültürel ve arkeolojik varlıkları tanıma, görme ve bilgi sahibi olmaya çok meraklılar. Birde Mevlevi kültürünü tanımak için Konya Mevlana Müzesini görmeden ülkelerine geri dönmüyor. '' diye konuştu.   
guney-koreli-turistler-004.jpg

Bu haber toplam 2169 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.