• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Başbakan:Tarafsız basın olmalı

Başbakan:Tarafsız basın olmalı
Başbakan Erdoğan: Tarafsız bir basının, toplumun bilinçlenmesinde, barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde büyük payı var

ANKARA -Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, farklı görüş ve düşünceleri nesnel bir şekilde ortaya koyan tarafsız bir basının, toplumun bilinçlenmesinde, dolayısıyla da barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde büyük payı olduğunu belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Erdoğan, mesajında, özgür ve çok sesli bir medya ortamının; şeffaf yönetim, açık toplum ve bilgi edinme hakkının en önemli teminatı olduğunu belirterek, "Özellikle iletişimin hızla küreselleştiği günümüzde insanlığın geleceği bakımından bu teminatın önemi daha da artmıştır" dedi.


 

Erdoğan, farklı görüş ve düşünceleri nesnel bir şekilde ortaya koyan tarafsız bir basının, toplumun bilinçlenmesinde; dolayısıyla da barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde büyük payı olduğunu ifade etti. "Milletçe yakaladığımız güven ve istikrar ortamını koruyarak birlik, beraberlik ve bütünlük içinde Cumhuriyetimizin temel değerlerini her türlü sosyal ve siyasi tartışmanın üzerinde tutmak, başta basın camiasının olmak üzere hepimizin önceliği olmalıdır" diyen Erdoğan, basının bu sorumluluk bilinci içinde yayınlarını başarıyla sürdüreceğini kaydetti. Erdoğan, mesajına şöyle devam etti:

 

"Toplumsal gelişmemizde, demokrasimizin sağlıklı işlemesi ve yerleşerek kökleşmesinde hayati bir sorumluluk üstlenen basın mensuplarımızın, görevlerini çağdaş imkanlarla ve daha verimli şekilde yerine getirebilmelerine büyük önem veriyoruz.

 



Basın mensuplarının haklarının korunması ve çalışma şartlarının günün ihtiyaçlarına göre güncelleştirilmesi ve iyileştirilmesi bundan sonra da gerek hükümet, gerekse toplum olarak önceliklerimiz arasında yer almaya devam edecektir.

 

Bu düşüncelerle, basın çalışanlarının haklarını düzenleyen yasanın yürürlüğe girişinin yıldönümü olan Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum. Basın meslek ahlak ilkelerine bağlı, tarafsız, kamu yararını her şeyin üzerinde tutan ve özel hayata saygılı bir anlayışla çalışmalarını sürdüren bütün basın mensuplarımıza başarılarının devamını diliyorum."

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.