• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Başbakan:Birileri bizi engelliyor

Başbakan:Birileri bizi engelliyor
Başbakan Erdoğan, İstanbul’da arzu edilen yatırımının birilerinin engellemesi sonucu yapılamadığını belirterek "Bizzat şahidim ve dertliyim" dedi.

Özkan Altıntaş-Ünal Başusta/ Türkiye Turizm


ANTALYA- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’un yatak kapasitesinin kongre turizmine gelenlere cevap vermeye yetmediğini belirterek “İstanbul tıkanma noktasındadır” dedi.
TÜROFED Genel Kurulu’nda  konuşan Başbakan Erdoğan, İstanbul’da arzu edilen yatırımın olmadığını belirterek, “Bu yatırım yapmak isteyenlerin olmamasından değil. Önümüzün tıkanık olmasındandır. Bazılarına şahidim ondan dertliyim. Birileri yollarımızı engelliyor” şeklinde konuştu.
Başbakan Erdoğan İstanbul’da otel yapmak isteyenler hakkında şunları anlattı:
“Girişimci otel yapacak. Çirkin, edebe, ahlaka sığmayacak engeller çıkmaya başlıyor. Bir kaçına şahidiz. Bire bir takip ettiklerimi var. Girişimci bakıyor olmuyor. Bize haber vermeden farklı yollardan dolanmaya çalışıyor. İşi bitirmesi lazım. Bunlar İstanbul’a katkısı olacak, güzellik katacak. Zenginlik getirecek şeyler.  Bizim bu mücadeleyi hep birlikte vermemiz lazım.  Ahlak dışı gelişmelere ve aktörlerine karşı savaşı kazanmamız lazımdır. İnönü’nün  lafıdır ‘Dürüst insanlar ötekiler kadar cesur olmadıkça kazanamayız’. Bizler de en az onlar kadar cesur olmalıyız ki savaşı kazanalım. Yoksa bir çok şeyler harabe.  Bir bu harabeleri verelim güzel oteller olsun diyoruz. Hemen “İstemezük” olmaz diyorlar. Tütün deposuydu otel olsun istiyoruz. Olmaz diyorlar. Çirkinlik mezbelelik ortadan kalksın diyoruz. İçerde onu yapma bunu yapma diyorlar. Dünya yapıyor burada neden olmasın?  Bunun mücadelesini ülkemiz için ve gelecek nesiller için vereceğiz ve biz kazanacağız. Türkiye neden 50 milyon turisti çeken ülke olmasın 780 bin kilometre toprağıyla 4 mevsimimiz var. Biz sadece havaya denize kuma değil turizmin çeşitlendirilmiş olaylarına  hitap eden mevsim koşullarına sahibiz. Altyapı üst yapı imkanlarına sahibiz ve geliştirmemiz lazımdır.

Antalya Kundu’da bunu başardık. Devam etmeliyiz. Biz sizin emanetçiniziz. Sizler kurumların başında devam edin. Biz siyasetçiyiz. Halkımız devam dedikçe devam ederiz. Tamam deyince işimizin başına döneriz. Biz gök kubbede hoş bir seda bırakmalıyız.  Yol kapatan bir iktidar olmamalıyız.  Ama adil bir devlet anlayışıyla yürümemiz lazımdır. Geleceği şimdiden görüp vakitlice planları programları  oluşturmalıyız.”

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.