• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Başbakan İspanya'ya gidecek

Başbakan İspanya'ya gidecek
Başbakan, İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero'nun davetlisi olarak, Medeniyetler İttifakı I. Forumu'na katılmak üzere İspanya'ya gidecek.

ANKARA -Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero'nun davetlisi olarak, resmi ziyarette bulunmak ve Medeniyetler İttifakı I. Forumu'na katılmak üzere İspanya'ya gidecek.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Başbakan Erdoğan, İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero'nun davetlisi olarak 13-16 Ocak tarihleri arasında İspanya'ya resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Erdoğan'ın ziyaretine Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın, Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan da eşlik edecek.

Başbakan Erdoğan, ziyaret sırasında, İspanya Kralı I. Juan Carlos, İspanya Başbakanı Zapatero ve İspanya Senato Başkanı Javier Rojo ile biraraya gelecek. Başbakan Zapatero ile gerçekleştirilecek görüşmelerde, ikili siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkilerin yanısıra, Türkiyenin AB üyelik müzakereleri ile bölgesel ve uluslararası konular ele alınacak.

 

Başbakan Erdoğan'ın ziyaret vesilesiyle ayrıca, iki ülke işadamlarının bir araya geleceği İş Konseyi toplantısına, "Europa Press" tarafından düzenlenecek kahvaltılı basın toplantısına ve "Nueva Economia Forum" tarafından düzenlenecek çalışma öğle yemeğine iştirak ederek konuşma yapacak.

Erdoğan, İspanya ziyaretinde, Medeniyetler İttifakı Birinci Forumunun açılış oturumunda bir konuşma yapacak. Türkiye ile İspanya'nın eşsunuculuğunu yaptıkları Medeniyetler İttifakı girişimi, başlatıldığı günden bu yana artan bir görünürlük kazanarak, dünya politikasında kültürler ve dinler arası diyalog bağlamında atıf yapılan öncelikli projelerden biri haline geldi. Foruma katılan ülkelerin, İttifakın hedeflerinin hayata geçirilmesine ve kültürler arası diyalogun geliştirilmesine yönelik atacakları somut adımları içeren bir Ulusal Plan açıklamaları öngörülüyor. Bu çerçevede, Türkiye tarafından hazırlanan ulusal plan toplantı sırasında kamuoyuna açıklanacak.

Erdoğan, ziyareti sırasında ikili temaslarda bulunacak.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.