• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Antalya’da otel sayısı abartılı değil

Antalya’da otel sayısı abartılı değil
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, tesislerin kapasiteleri değerlendirilirken Antalya'daki otel ve yatak sayısının abartılı olmadığını söyledi.

ANTALYA -Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Antalya'daki otel ve yatak sayısının abartılı olmadığını söyledi. Günay, Bakanlık tarafından yürütülen planlama çalışmalarında, tesislerin kapasiteleri değerlendirilirken hem turizm sezonunun en yoğun olduğu dönemlerin hem de düşük olduğu dönemlerin dikkate alındığını kaydetti.

CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü'nün 'Antalya'daki turistik tesislerin kapasitelerine' ilişkin soru önergesini yanıtlayan Bakan Günay, kente gelen turist sayısında artış olduğunu, bu kapsamda da otel ve yatak sayısının yüksek olmadığını belirterek, "Nitekim bir önceki yıla göre Antalya'ya gelen turist sayısı yaklaşık yüzde 20 oranında artmıştır. Doluluk oranları ve seyahat talebinde yaşanan artış göz önüne alındığında Antalya'daki otel ve yatak sayısının abartılı düzeyde olmadığı ortadadır." dedi.

 

Yaz sezonunda il genelindeki otellerin doluluk oranının yüzde 90, Alanya ve Manavgat'ta ise yüzde 95 olduğunu belirten Günay, turizmin 12 aya yayılması çalışmaları kapsamında, mevsimsel özelliklere bağlı olmayan turizm aktivitelerinin geliştirilmesinin de hedeflendiğini söyledi. Günay, Antalya'da yatırım ve işletme belgeli 858 tesis 347 bin 394 yatak, Alanya'da 273 tesis 80 bin 873 yatak, Manavgat'ta ise 172 tesis 96 bin 873 yatak bulunduğunu kaydetti.

 

Çöllü'nün, özellikle Alanya bölgesinde mülk edinen yabancıların, yabancı misafirlerini kendi taşınmazlarında ağırlamaları ile ilgili sorusuna ilişkin Bakan Günay, "Söz konusu şikayetler, Bakanlığıma da ulaşmıştır. Yapılan incelemelerde, bu girişimlerin ülke turizmine zarar verecek boyutlarda olmadığı görülmüştür. Konu, yasal ve uygulama sorumluluğu bakımından Valilik tarafından takip edilmektedir." diye konuştu.

 

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.