• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

2010’da 86 bin yatak geliyor (4)

2010’da 86 bin yatak geliyor (4)
Topbaş, imar engellerine rağmen otelcileri yatırımlara teşvik ettiklerini belirterek "25 bin yatak inşaatı sürüyor 2010 yılında 86 bin ek yatak bi kente katılacak" dedi.

Özkan Altıntaş- Bora Özgen/ Türkiye Turizm


İSTANBUL- TUROB'in İstanbul Dedeman Oteli'ne yapılan Genel Kurulu'nda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, imar konusunda tehditlere rağmen otelcileri yatırımlara teşvik ettiklerini belirterek "25 bin yatak inşaatı sürüyor 2010 yılında 86 bin ek yatak bi kente katılacak" dedi.
Başkan Topbaş, İstanbul turizmi için Turizm Atölyesini oluşturarak turizme destek vermeyi sürdürdüklerini belirterek şunları anlattı:
"
Beyoğlu Talimhane Bölgesi’nde çalıştık. Öncelikle rekabeti kaldırıp dayanışma oluşturmaya çalıştık. Sektör temsilcilerini toplayarak İstanul Platformu’nu oluşturduk. İstanbul Türkiye’nin yüzde 30 sanayisini barındırıyordu. Bu nedenle plansız büyüme vardı. Kongre, turizm, fuar, moda merkezi olmasını hedefledik.  İlke kararı aldık, imar hadlerinde tehditleri rağmen yatırımcıları teşvik etmek için otelcileri destekledik25 bin yatak inşaatı sürüyor 2010 yılında 86 bin ek yatak bi kente katılacak
Kongrelere ev sahipliği yapmak için Londara’da yapılan Dünya Yatırımcılaar birliği Kongresi’ne katıldım. Üst düzeye yemek vererek 2005 kongresini İstanbul’a aldık. Bunlar 5/10 milyar doları yöneten CEO’lardı. Arkasından Nato zirvesi İstanbul’a geldi. 


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş, turizme yönelik yeni hedef ve projeler üzerinde durdu. 15’er bin kişilik iki kongre merkezi yapmayı planladıklarını söyleyen Topbaş, “Bodrum’a 5 çekecek bir yer oluşturuyoruz” dedi. Topbaş, 2008’de İstanbul’a 8,5 milyon turist beklediklerini kaydetti.  

 

Dr. Kadir Topbaş, burada yaptığı konuşmada, İstanbul’a bu yıl 8,5 milyon turist gelmesini hedeflediklerini kaydederek, Avrupa yakası başta olmak üzere her iki yakaya da 15’er bin kişilik 2 kongre merkezi yapmayı planladıklarını belirtti.

 

İstanbul’da 25 bin yatak inşaatının devam ettiğini hatırlatan Topbaş, 2015’de 86 bin yatağa ulaşmayı hedeflediklerini dile getirdi. İstanbul’u Avrupa’da ilk 5’e dünyada ise ilk 10 arasına sokmayı hedeflediklerini söyleyen Topbaş, “İstanbul 22 ülkeden günübirlik gelinip akşam dönülebilecek bir şehir. Bu avantajı iyi kullanmak istiyoruz” dedi.

 

İstanbul’a kongre merkezleri yapmanın yanısıra yeni bir turizm cazibe merkezi yapmayı da planladıklarını duyuran Topbaş, “Bodrum’a 5 çekecek bir yer oluşturuyoruz” dedi.

 

İstanbul'daki kentsel dönüşüm projeleri hakkında da bilgi veren Topbaş, ''Bunlar dünya ölçeğinde çok bahsedilecek, dikkate alınacak projeler. Bunlardan birisi, Kartal alt kentsel dönüşüm projesi. İstanbul turizminin yüzde 3'ü Anadolu Yakası'nda. Bu dönüşüm, turizmi de geliştirecek. Ayrıca tarihi yarımada büyüklüğünde 1500 hektarlık Riva bölgesini yeniliyoruz. Riva da Bodrum'a 5 çekecek. Bu tabiri kullanmak  istedim. Farklı bir yer oluşturacağız" dedi. Topbaş bu yatırımla ilgili olarak düzenlenen yarışmanın sonuçlarının, 3 Nisan'da belli olacağını belirtti.

 

Küçükçekmece ve Cendere vadisinde çalışmalarını yoğunlaştıracaklarını kaydeden Kadir Topbaş, İstanbul’un turizmde sadece “Tarihi Yarımada” denilen Eminönü bölgesinden ibaret olmadığını belirterek, “Çatalca'da erken hıristiyanlıkta mağaralar var. Biz sadece tarihi yarımada, pera konuşuyoruz. Bunun ötesinde prens adaları var. İstanbul da birçok noktaya kadar var her alanda ciddi fırsatlar var. Biz de farkında olduk. Tekrar bu dönüşümü birlikte sağlıyoruz. Ben özellikle otel yatırımına ihtiyaç var” dedi.



VALİ GÜLER: KURUMLAR ARASI BERABERLİK VAR
İstanbul  Valisi Muammer Güler'de İstanbul’da huzur ve asayişin en önemli amaçlarından birinin turizm sektörü ile ilgili olduğu bilinmektedir"diyerek şöyle konuştu:
"Bacasız sanayi olan turizmi korumalıyız. İstanbul planlanırken ticaret, turizm ve hizmet sektörü ön plana geldi. 2002’den sonra İstanul’da büyük bir trend var. Durgunluğa rağmen artış oldu. Kurumlar arasında beaberlik var. Kültür eserlerine sahip olmada bilinç gelişti. Son 2 yılda 200 trilyona yakın kaynağı kültür eserlerinin onarımı için kullandık. Emlak vergisi payları bize büyük destek oldu. İstanbul’un daha fazla hazineleri var. Bu görevi seferberlik halinde yürütmeliyiz"

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.