• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 19 °C

Türsab Asya BTK Adayı Fatih Cansızoğlu: Okul turları can simididir

Türsab Asya BTK Adayı Fatih Cansızoğlu: Okul turları can simididir
Dünyanın “yerinde eğitim”i benimsediğini söyleyen Türsab Asya BTK Adayı Fatih Cansızoğlu “Dünyada eğitim; müzede, doğada, tiyatroda, sinemada, spor salonlarında yapılıyor.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL - TÜRSAB Asya BTK Bölge Başkan Adayı Fatih Cansızoğlu, İstanbul’un Asya Yakası’nın iç turizmin kalbi konumunda olduğunu belirterek “Kış sezonunda turizmin can suyu ve lokomotifi okul turlarıdır. Turizmin can simidi olan okul turlarını turizmcilerin yapması gerekmektedir. Okul turlarının engellenmesi kış döneminde, birçok turizmin tüm paydaşlarını zor durumda bırakmaktadır” dedi.
okul-tur.jpg

Dünyanın “yerinde eğitim”i benimsediğini söyleyen Fatih Cansızoğlu “Dünyada eğitim; müzede, doğada, tiyatroda, sinemada, spor salonlarında yapılıyor. Turizmde hareketliliği tıkayan en büyük engel Milli Eğitim Müdürlükleri’nin, okulların yaptığı birçok organizasyona resmî izin vermeyişidir” şeklinde konuştu.

tursab-asya-btk-adayi-fatih-cansizoglu-003.jpg
tursab-asya-btk-adayi-fatih-cansizoglu.jpeg

MİLLİ EĞİTİM’E KARŞI SİSTEM GELİŞTİRMEK GEREKİR

Türsab Asya BTK Adayı Fatih Cansızoğlu, iç dinamikleri hareketlendirebilecek çözüme odaklı eylem paketini hayata geçirecek turizmin gelişmesi için çalışmalar yapacağız. Bunun için öncelikli olarak sistemi tıkayan Milli Eğitim Müdürlüklerinin tutumuna karşı sistem geliştirmek gerekir. Bu sayede acente, rehber, uçak, otobüs, tren, gemi gibi taşımacılık, restoran gibi bölge turizmini ilgilendiren konularda hareket yaşanabilir” şeklinde konuştu.

tursab-asya-btk-adayi-fatih-cansizoglu-001.jpg

OKUL TURLARI İLE GENÇLERİ ‘SANAL ESARET’TEN KURTARALIM

Milli Eğitim’in okul gezilerine “eğitimi aksatıyor” şeklindeki mazeretinin geçerli olmadığını ve dünyanın “yerinde eğitim”i benimsediğini böyleyen Fatih Cansızoğlu “Dünyada eğitim; müzede, doğada, tiyatroda, sinemada, spor salonlarında yapılıyor. Binaların içine hapsolan öğrenciler, öğretmenler ile kaderine küsen turizmciler malesef sanal esarete, yani internetteki oyunlara hapsediiyor. Kültürlü ve vizyon sahibi gençlek yetiştimek için turizmcileri çok görev düşüyor. Hep birlikte gençlerin yaşadığı sanal esareti hareketli yaşama çıkarıp okul turları ile denslerinde öğrendikleri eserlerin yanına götürerek çözebiliriz” dedi.

tursab-asya-btk-adayi-fatih-cansizoglu-002.jpg

ACENTELERE İŞ YARATMAK ‘HIBE KREDİSİ’ GİBİDIR

Türsab Asya BTK Adayı Fatih Cansızoğlu, “Okul turlarına el atarak ticari, sosyal, kültürel faaliyetlerin “resmî onay ile sonuçlanması” için bölgemizde yoğun harcayıp turizm sektörünü hareketlendirecekleini belirterek “Böylece sayıları 100’ü geçen acentelerimize ve turizmin diğer paydaşlarına, piyasanın durgun olduğu bir dönemde karşılıksız geri ödemesi olmayan hibe kredisi gibi “artı iş’ sağlanmış gibi olacaktır. Bu da piyasanın kendi kendine yetebilmesidir anlamındaki basit ama önemli bir ayrıntıdır” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 2265 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.