• BIST 11311.31
  • Altın 5897.703
  • Dolar 42.6861
  • Euro 50.1507
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 5 °C

Alanyalı kadınlar hayallerine pedal çeviriyor!

Alanyalı kadınlar hayallerine pedal çeviriyor!
Kadınların sosyal hayata katılımlarını desteklemek, spor yaparak kendine güvenlerini artırmak ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanmalarını sağlamak amacıyla başlatılan proje, büyük ilgi gördü.

Abdurrahman Büyükkeskin
Alanya/Antalya -
Alanya Belediyesi ve İlçe Gençlik Spor Müdürlüğünün işbirliği ile hayata geçirilen "Hayallerine Pedal Çevir" projesi, 18 yaş ve üzeri kadınları bisikletin özgürlüğüyle tanıştırmak üzere ilk dersiyle başladı. Kadınların sosyal hayata katılımlarını desteklemek, spor yaparak kendine güvenlerini artırmak ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanmalarını sağlamak amacıyla başlatılan proje, büyük ilgi gördü. Alanya Trafik Eğitim Merkezi'nde verilen eğitimlerin ilk gününde kadınların heyecanı gözlerden kaçmadı. Salı ve Cuma günleri saat 10.00-12.00 arasında gerçekleştirilecek olan eğitim 26 Aralık Cuma gününe kadar devam edecek. Başarı sağlayan katılımcılara sertifika verilecek.

alanya-belediyesi--001.jpgalanya-belediyesi--002.jpgalanya-belediyesi--003.jpg 
 alanya-belediyesi--005.jpgKAPSAMLI VE GÜVENLİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ

Eğitimler, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğünün deneyimli hocaları tarafından veriliyor. Katılımcılara yalnızca bisiklet sürmenin temel becerileri değil, aynı zamanda güvenli sürüş teknikleri ve trafik kurallarına uygun bisiklet kullanımı hakkında da kapsamlı bilgiler aktarılıyor. Bu sayede kadınlar, hem keyifli vakit geçirecek hem de trafikte bilinçli birer bisiklet kullanıcısı olacaklar. Proje, kadınların açık havada daha fazla zaman geçirmesini teşvik ederek fiziksel ve ruhsal sağlıklarına katkı sağlamayı hedefliyor.

KONUKÇU: HEYECANLA SERTİFİKALARINIZI VERMEYİ BEKLİYORUM

Projenin açılışını gerçekleştiren Alanya Belediyesi Başkan Danışmanı Faruk Konukçu ve Alanya Belediyesi Meclis Üyesi Halime Ceylan, kadınların bu tür sosyal ve sportif aktivitelere katılmasının önemine vurgu yaptılar. Alanya Belediyesi Başkan Danışmanı Faruk Konukçu, “Hem Trafik Eğitim Merkezimiz hem Kadın Politikaları Merkezimiz üzerinden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Eşinizle çocuklarınızla ailecek bisiklet sürdüğünüz günleri hayal ederek en iyi şekilde güvenli bisiklet sürme tekniğini öğreneceğinizi düşünüyorum. Ben heyecanla bekliyorum sertifikalarınızı vermek için. Yolunuz açık olsun kazasız belasız, yaptığınız işten çok keyif aldığınız, bu keyfi sonrasında bırakmadığınız hayatınızın bir parçası olarak da devam ettirdiğiniz günler diliyorum” dedi.

Bu haber toplam 121 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.