• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 21 °C

The Guardian: Turizm Barcelona'yı nasıl öldürüyor?

The Guardian: Turizm Barcelona'yı nasıl öldürüyor?
İngiliz The Guardian turizmin İspanya’nın dünya çapında önemli turizm şehri Barcelona’yı öldürdüğünü değerlendirdi.

BARCELONA – Başta İspanya olmak üzere Avrupa’nın bir çok ülkesi aşırı turist yoğunluğunun şehirlere zarar verdiğini ve yerel halkın yaşamını olumsuz etkilediği gerekçesiyle turizm düşmanlığına başladı. Özellikle İspanya’nın Barcelona şehrinin turist akını il tahrip olduğu ve gerçek görüntüsünü kaysbettiği iddiaları üzerine İngiliz The Guardina gazetesi Barcelona’ya turist akının haber yaptı.
barcelona-turist.jpgİngiliz The Guardian gazetesinden Stephen Burgen ve Paola de Grenet, turizmin İspanya’nın dünya çapında önemli turizm şehri Barcelona’yı öldürdüğünü değerlendirdiler. Stephen Burgen”Sadece yirmi yıl önce, Avrupa'nın en havalı destinasyonlarından biri olan Barselona, ​​artık aşırı kalabalık bir turizm temalı park haline geldi ve o kadar popüler yapan karakteri kaybetti” şeklinde yazdı. Paola de Grenet, ise Barcelona’nın turizm ile nasıl öldüğünü fotoğrafladı.

barcelona-turist-003.jpg

barcelona-turist-002.jpgTURİST TÜKENEN BİLETLERİN PEŞİNDE
Stephen Burgen şunları yazdı:
Sıcak bir ağustos sabahı saat 9'da, Barselona’nın sembolik Sagrada Familia Bazilikası’nın önceden satıldığı için biten bileteri peşine düşenlerin kuyruğu. Sadece birkaç yıl önce içeri girebilmek için belki yarım saat kala sıraya girer ve biletinizi alırdınız. Ancak, şehre gelen yaklaşık 30 milyon ziyaretçi sayısı karşısında herkes hayal kırıklığına uğruyor. Biletleri olan talihli kişiler, tapınağın süslü doğu cephesinin önünde selfie çekmak için adeta yarışıyorlar.

barcelona-turist-004.jpg

barcelona-turist-006.jpgSOKAK SATICILARI KALDIRIMLARI DOLDURUYOR
Turist grupları ellerinde lolipop gibi çubukları dalgalanan rehberlerin arkasından sokaklarda dolaşıyorlar. Ağır silahlı polis devriyesi çevrede dolaşıyor. Sokak satıcıları, korsan tasarımlı güneş gözlüğü ve yapışkanlı hatıra eşyalarını yerdeki tezgahın yayıyordu. Meydanın etrafındaki tezgahlarda yumuşak parlak oyuncaklar, Gaudí kül tablaları ve Barça eşarpları satın alabiliyorsunuz.

barcelona-turist-008.jpgGÜNAHKARLAR YERİNE TURİST AKINI
Antoni Gaudí'nin başyapıtı 1882'de başlamış ve 2026'da tamamlanmaya başlanmıştır. Çalışmanın tövbeli günahkârlar tarafından finanse edilmesi amaçlanmıştı. Ancak bu günlerde şehrin en popüler destinasyonunda tövbe edenlerden daha fazla turist bulunuyor. 2016’da 4.5 milyon turist Sagrada Familia Bazilikası’na firmek için bedel ödüyorlar.

barcelona-turist-010.jpg

barcelona-turist-011.jpg

barcelona-turist-012.jpg

barcelona-turist-013.jpg

barcelona-turist-015.jpg

barcelona-turist-016.jpg

barcelona-turist-018.jpg

barcelona-turist-019.jpg

Barselona’daki Sagrada Família

Barselona'nın en popüler destinasyonu olan Sagrada Familia

Sagrada Familia, tükendi.

Casa Batllo'nun dışındaki sıra.

Sagrada Família (solda) Casa Batlló (sağda) gibi popüler yerler için bilet rezervasyonu yapan turistler bile uzun bir bekleyiş içindeler.

Kaynak: Guardian
Bu haber toplam 2688 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.