• BIST 9071.89
  • Altın 2325.249
  • Dolar 32.3748
  • Euro 35.032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 23 °C

Türk turizmciler Kalküta'da

Türk turizmciler Kalküta'da
Türkiye’nin Yeni Delhi Kültür ve Turizm Müşaviri Özgür Aytürk, ile TITC Başkanı Emin Çakmak konukları kapıda lokum ikram ederek karşıladılar
ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM

KALKÜTA/HİNDİSTAN- Türkiye"den Hindistan"a giden 22 turizmci yeni Delhi"den sonra ülkeni önemli şehirlerinden Kalküta"da (Kolkata) T.C .Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk Hava Yolları, Hindistan seyahat Acenteleri Birliği-TAAI ve Türk Hindistan Turizm Konseyi TITC işbirliğinde düzenlenen workshop"ta Hindistanlı turizmcilerle buluştu. Taj Bengal Oteli"nde geceleyen turizmciler Park Otel"de yapılan workshopta ikili görüşmeler yaparak işbirliği kurdular.





Workshop'a katılan Hindistanli seyahat acenteleri arasında yapılan çekilişte Vayu Seva acentesi sahibi Sajan K Gupta THY'den uçak bileti ve 3 gün İstanbul ile Voyagers Club Tours sahibi Indrajit Sarkar THY'den bilet ve 3 gün Antalya tatili kazandı. Ödülleri Yeni Delhi Kültür ve Turizm Müşaviri Özgür Aytürk ile THY Yeni Delhi Satış Müdürü Zuhal Kan verdi.




Türk turizmciler Hindistanlı turizmcilere tanıtım kitlerini hazırladılar

Hindistanlı turizmcilere lokum ikram edildi. Görüşmeler sırasında ise broşürler, kataloglar, CD"ler ve çeşitli hediyeler verildi.



Yeni Delhi Kültür ve Turizm Müşaviri Özgür Aytürk


Yeni Delhi Kültür ve Turizm Müşaviri Özgür Aytürk, Hindistanlı acentelere işbirliği için teşekkür ederken, Türkiye'nin onlara çeşitli kolaylıklar sağladığını söyledi.

Workshop"a Türkiye"nin Yeni Delhi Kültür ve Turizm Müşaviri Özgür Aytürk, THY Yeni Delhi Satış Müdürü Zuhal Kan ile TITC Başkanı Emin Çakmakve TAAI Bölge Başkanı Davendra Parekh katıldı.


TAAI Bölge Başkanı Davendra Parekh, Türk Hindistan Turizm Konseyi ile işbirliği içinde iki ülkenin turizmini hareketlendirdiklerini belirtti.


Türk-Hindistan Turizm Konseyi Başkanı Emin Çakmak, Türkiye ile Hindistan arasında kurulan işbirlikleri ile karşılıklı yeni turizm destinasyonları geliştiridldiğini söyledi. Önümüzdeki yıl Türkiye'ye gelecek Hintli turist sayısını artacağını söyledi.

Hindistan Seyahat Acenteleri Birliği"nin duyurusu üzerine görüşmelere katılan Hintli acenteler, Türkiye ile işbirliği yapmaktan memnun olduklarını dile getirdiler. Görüşmelerde özellikle İstanbul"a olan ilginin yüksek olduğu görülürken Antalya, Kapadokya"nın tercih edilen bölgelerden olduğu anlaşıldı.
TITC Başkanı Emin Çakmak, Hindistan"ın 5 ayrı kentinde düzenlenen workshopların Hindistan pazarından Türkiye"ye gelen turist sayısını artıracağını belirterek “Hindistan acenteleri ile sadece iş görüşmesi yapmıyoruz. Onlara Türkiye"yi anlatıyor ve öğrenmelerin sağlıyoruz. Yaptığımız sunumla her birinin birer Türkiye destinasyonu uzmanı olmalarını sağlayarak, birer sertifika veriyoruz” dedi.






Geo Turizm, Tufan Yağdogan


Orion Turizm Ersan Atsur


Dubb restoran Vinod Kumar Chouhan ve Ahmet Aras




Divan Otelleri, Mina Ertem


Marvel Turizm, Berra Özden




Plaza Turizm


Gloria Resorts Serap Kocabay




Kanon Turizm, Tunç Altıntaş


Kempinski Hotels, Armağan Yolcu

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.