• BIST 9051.7
  • Altın 2298.322
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.1126
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 21 °C

Turizmci ABD'li hastaya gidiyor

Turizmci ABD'li hastaya gidiyor
Chicago’da, Türkiye'nin sağlık turizminin ve sağlık sisteminin gelişmelerini tanıtmak amacıyla "Chicago Sağlık Turizm Forumu ve Workshop" düzenleniyor.
ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM

İSTANBUL - Türkiye'nin Chicago Ticaret Müşavirliği, Türk-Amerikan Ticaret ve Sanayi Odası, Türk-Amerikan Tabibler Derneği, Tükiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi ve DEİK Türk-Amerikan İş Konseyi Sağlık Turizm Komitesi İşbirliği ile 16 Nisan 2009 tarihinde Chicago"da, Türkiye sağlık ve medikal turizminin tanıtılması ve Türkiye sağlık sisteminin gelişmelerini tanıtmak amacıyla "Chicago Sağlık Turizm Forumu ve Workshop" düzenleniyor.



ÜLKEMİZİN YENİ PARLAYAN YILDIZI SAĞLIK

Türkiye Sağlık Turizmi Geliştirme Konseyi, Türk-Amerikan Turizm Konseyi Kurucu Başkanı, Hello Turizm Genel Müdürü  Emin Çakmak "Ülkemizin yeni parlayan yıldızı sağlık turizmini birlikte tanıtalım ve kıtalar ötesi ülkelere sesimizi duyuralım. Amerikan Sağlık Turizm Derneği"nin resmi web sayfasında yaptığı açıklama ise 2016 yılında 14 milyon Amerikalı hastanın tedavi amaçlı yurdışına seyahat edeceği açıkca beyan edilmiştir. THY Chicago Müdürlüğü bu forumun başarılı olması, duyurulması için 60.000 USD"lik bir bütçe ayırarak ekteki reklam kampanyasını başlatmış ve Wall Street Journal"da yayınlatmışlardır" diyerek kontenjanın kısıtlı olduğunu ve bir an önce katılımın sağlanması gerektiğini bildirdi.



Emin Çakmak şu duyuruyu yaptı:


Değerli Meslektaşlarım,

THY ve Türk Amerikan Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile gerçekleştirdiğimiz Pazar araştırması sonucu Amerikalı bir çok hastanın tedavi amaçlı, Meksika, Singapur, Hindistan, Tayland, Güney Kore ve Avrupa ülkelerine gittiklerini gördük. Amerikada 45 milyon vatandaşın sigorta kapsamında olmadığı anlaşıldı. Bu vatandaşların sağlık hizmetlerinin pahalı olması nedeni ile sağlık hizmetlerini ülkesinde almadığı ve daha ekonomik fiyatlarla kaliteli tedavi olacağı ülkelere seyahat ettiklerini tesbit etmiş bulunmaktayız,



14 MİLYON AMERİKALI TEDAVİ İÇİN YURTDIŞINA GİDİYOR

Amerikan Sağlık Turizm Derneği"nin resmi web sayfasında yaptığı açıklama ise 2016 yılında 14 milyon Amerikalı hastanın tedavi amaçlı yurdışına seyahat edeceği açıkça beyan edilmiştir. http://www.medicaltourismcongress.com



TÜRKİYE'NİN ÖNEMLİ KURULUŞLARI BİRLİKTE HAREKET EDİYOR
Bu araştırmalarımız sonucu,
THY Chicago Müdürlüğü, T.C Chicago Ticaret Müşavirliği,Türk-Amerikan Ticaret ve Sanayi Odası, Türk-Amerikan Tabibler Derneği, Tükiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi ve DEİK Türk-Amerikan İş Konseyi Sağlık Turizm Komitesi İşbirliği ile 16 Nisan 2009 tarihinde Chicago"da,Türkiye sağlık ve medikal turizminin tanıtılması ve Türkiye sağlık sisteminin gelişmelerini tanıtmak macıyla bir forum düzenlenmesi kararı alınmıştır. Forumun tarihi 16 Nisan 2009 olarak tesbit edilmiştir. Foruma Amerika"da faaliyet gösteren Türk doktorlar, sağlık turizmi yapan ve yurtdışına hasta gönderen aracı kuruluşlar, sigorta firmaları ile bir çok hastane, Türk-Amerikan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından davet edilmiş ve katılım teyidleri alınmıştır.

TÜRKİYE'DEN VE AMERİKA'DAN SAĞLIK UZMANLARI KATILIYOR
Toplantımız bir gün sürecek olup sabah konuşmacılarımız ve sunumlarımızdan sonra hep birlikte öğle yemeği alınacak olup öğleden sonra katılımcılarımız ile davetli kurumlar ve doctorlar arasında ikili görüşmeler ve çalıştay gerçekleştirilecektir.

Türkiye Sağlık ve Medikal Turizmi tantım toplantımıza gerek Türkiye"den gerek Amerik&adan basın mensupları ve panelistler davet edilmişlerdir,

Anılan toplantıya katılmayı arzu eden sektör temsicilerimizin en geç 27 şubat cuma günü mesai bitimine kadar ekteki katılım formunu doldurarak 0212 2553889 nolu faksa göndermelerini rica ederim,

THY YÜZDE 50 İNDİRİM YAPTI
Türk Hava yolları ile yapılan görüşmeler sonucu İstanbul-Chicago-İstanbul uçuşumuzun yüzde 50 indirimli üceretle gereçekleştireceğiz. Bu toplantıya Chicago"da yapacağımız bir günlük öğle yemekli faaliyet maliyeti ile transferler ve 2 gece 5 yıldızlı otelde konaklama dahil kurum başı birinci temsilci için 5.000 USD ikinci temsilci için single konaklama 3.500 USD olarak maliyetleri belirlenmiştir. Katılımcı sayımız minimum 10 kurum olarak düşünülerek maliyetler 10 kuruma bölünmüştür. Bu sayının yükselmesi durumunda maliyetlerde düşüşler sözkonusu olacak ve gerekli iadeler yapılacaktır.



Taslak program


15.04.2009 İstanbul -Chicago THY TK 005 tarifeli seferi ile uçuş

16.04.2009 Tanıtım toplantısı, sunumlar,panelistlerin konuşmaları ve firmalar arası ikili görüşmeler

17.04.2009 Chicago-İstanbul THY TK 006 tarifeli seferi ile uçuş

18.04.2009 İstanbul"a varış



THY MÜDÜRLÜĞÜ AMERİKA'DA GAZETEYE İLAN VERDİ

THY Chicago Müdürlüğü bu forumun başarılı olması, duyurulması için 60.000 USD"lik bir bütçe ayırarak ekteki reklam kampanyasını başlatmış ve Wall Street Journal"da yayınlatmışlardır. Reklam forumun olacağı haftaya kadar yayınlamaya devam edecektir.

Bu çalışmaya sizlerde katılarak desteklemenizi ve gelişen Amerikan pazarında hak ettiğimiz payımızı almamız için elele hep birlikte hareket ederek ülkemizin yeni parlayan yıldızı sağlık turizmini birlikte tanıtalım ve kıtalar ötesi ülkelere sesimizi duyuralım.

THY WASHINGTON'A HAT AÇMAYI PLANLIYOR
Halihazırda THY Chicago ve New York"a direk uçmakta ve yakın gelecekte ise Washington hattını açamayı planlamaktadır. Uzak olan bu ülkeler milli hava yolumuz sayesinde artık çok kısa mesafeler haline gelmiştir ve gelmeye devam etmektedir.

AMERİKALI HASTADAN HİNDİSTAN BÜYÜK PAY ALIYOR
Ülkemiz üzerinden uzakdoğuya transit giden bu hastaları artık ülkemizde ağırlayıp tedavilerini yapacak hastanelerimiz, konaklatacak otellerimiz ve dünyada ün yapmış doktorlarımız varken yeterli tanıtım olmadığından dünya sıralamasında çok geride kalmış durumdayız. Hindistan dünyanın hasta trafiğinden yüzde 14 lük bir pay alırken bizler halen yüzde 2 seviyelerinde kalmış ve tıkanmış durumdayız.

Sektörler arası dayanışma ile en kısa zamanda hakettiğimiz yerimizi dünya sağlık turizm pazarında alacağımıza inanıyor sizlerin destekleri ile dahada hızlı aşamalar kaydedeceğimize güveniyorum.

Saygılarımla,

Emin Çakmak
Türkiye Sağlık Turizmi Geliştirme Konsey Kurucu Başkanı (kuruluş 28 Nisan 2008)
Türk-Amerikan Turizm Konsey Kurucu Başkanı (Kuruluş 6 Ocak 2009)


Tel:0212 2351224-2351233
Fax:0212 2553889
Mobile:05303914119

Ekler:
1-Chicago Türkiye Sağlık Turizm Forumuna katılım teyid formu
2-THY reklam görselleri



TÜRKİYE SAĞLIK TURİZMİ GELİŞTİRME KONSEYİ
16 NISAN 2009 CHİCAGO
TANITIM TOPLANTISI VE İKİLİ GÖRÜŞMELER
KATILIM TEYİD FORMU



KURULUŞ ADI:…………………………………………………………………………….......

ADRES:……………………………………………………………………………......................

…………………………………………………………………………..………………………..

…………………………………………………………………………………………………….

TEL:…………………………………….…. FAKS:…………………..………………………..

E-MAIL………………………………………………….……………………..………………..

WEB ADRESI:…………………………………...…………………………….………………..

SEYAHATE KATILACAK OLAN TEMSİLCİ:

1. TEMSİLCİ ADI…………………………………………SOYADI…………………………………………..

PASAPORT NO:…………………………………CEP TEL NO:…………………………….

Email adresi:……………………………………………………………………………………..

2. TEMSİLCİ ADI…………………………………………SOYADI…………………………………………..

PASAPORT NO:…………………………………CEP TEL NO:…………………………….

Email adresi:……………………………………………………………………………………..

ODA KONAKLAMA :

SINGLE……………………………………DOUBLE/TWIN…………..……………………..




KAŞE VE YETKİLİ İMZA

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.