• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Yüzde 5'lik işveren primi indirimi

Yüzde 5'lik işveren primi indirimi
Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, işveren priminde yüzde 5'lik indirimin 2008 yılı içinde yapılacağını belirtti.

ANKARA- Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, işveren priminde yüzde 5'lik indirimin 2008 yılı içinde yapılacağını belirtti. Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, işveren priminde yüzde 5'lik indirimin 2008 yılı içinde yapılacağını belirterek, " Sayın Başbakan Ekonomik Sosyal Konsey toplantısında bunu net ifade etti" dedi.

Ankara Sanayi Odası (ASO) başkenttin sorunlarını değerlendirmek üzere aynı zamanda Ankara milletvekilleri olan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer çağlayan ile AK Parti, CHP, MHP ve DSP Ankara milletvekilleriyle Swiss Otel'de akşam yemeğinde bir araya getirdi.



İTHALAT GİRDİLERİ DÜŞÜRÜLMELİDİR
Yemekte konuşan Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, İhracattaki artışa dikkat çekerek, "Türkiye'nin 106 milyar dolar ihracat yapacağı geçmişte kimin aklına gelirdi" dedi. Otomotiv ihracatının 21 milyar dolara ulaştığını belirten Çağlayan, dünya üzerindeki her bin otomobilin 14'ünün Türkiye'de üretildiğini söyledi.
Çağlayan, " Ancak Türkiye ihracatının 100 dolarlık katma değerlik üretiminin 43 doları hala ithalattan karşılanıyor. Bu oran çok yüksek bunu düşürmemiz gerekiyor" dedi.

Sanayicilere prim indirim müjdesi de veren Çağlayan, işveren priminde yüzde 5'lik indirimin 2008 yılı içinde yapılacağını belirterek, " Sayın Başbakan Ekonomik Sosyal Konsey toplantısında bunu net ifade etti" dedi.

 

ASO BAŞKANI: MERKEZ BANKASI FAİZ VE KURU GÖZDEN GEÇİRMELİ

ASO Başkanı Nurettin Özdebir ise, aşırı değerli YTL'den dert yandı. YTL'nin yüksek değerli olması nedeniyle sanayicinin nefes almaktan zorlandığını, adeta üretim yapamaz hale geldiğini anlatan Özdebir, reel sektörün içinde bulunduğu durumun makro ekonomiyi de tehdit eder noktaya geldiğini savundu. Özdebir, aşırı YTL'ye enflasyon hedeflemesi yapan Merkez Bankası'nın yüksek faiz politikasının neden olduğunu belirterek, " Merkez Bankası yüksek faiz, düşük kur politikasını tekrar gözden geçirmelidir. Hatta bunda geç bile kalmıştır" dedi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.