• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Yunanlıların Keşan'a akını

Yunanlıların Keşan'a akını
İyi komşuluk ilişkileri sınır ticaretine de olumlu yansıyınca Yunanlılar sınır olan il ve ilçelerin pazarlarına yoğun şekilde alışverişe geliyor.

EDİRNE -Türkiye ile Yunanistan arasında son yıllarda gelişen iyi komşuluk ilişkileri sınır ticaretine de olumlu şekilde yansıyor. Yunanlı turistler, Yunanistan'a sınır olan il ve ilçelerin pazarlarına yoğun şekilde alışverişe geliyor.

Edirne'nin Keşan ilçesi Pazarı da yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Batı Trakyalı soydaşlarımız ile Yunanlı turistlerin akınına uğradı. Yunanistan'ın Kavala, İskeçe, Gümülcine ve Dedeağaç kentlerinden bu hafta sonu 26 otobüs Yunanlı truist geldi. Pazarda bayram alışverişi yanında, diğer ihtiyaçlarını da karşılayan Yunanlı turistler binlerce Euro'luk alışveriş yaptı.

Keşan pazarında her şeyin ucuz olduğunu söyleyen Hüseyin Fevzi, 350 Euro'luk alışveriş yaptığını, traktörüne parça aldığını ve esnaftan memnun olduklarını kaydetti. Şaban Raif adındaki genç de arkadaşları ile birlikte maçlarda çalmak için 22 Euro'luk davul aldığını söyledi.

Turistler, Yunanistan'a göre Keşan'da fiyatların çok daha ucuz olduğunu ve 150 Euro ile bin Euro arasında alış veriş yaptıklarını kaydetti. Yunanlı turistler, beyaz eşya, giyim, takı, çeyizlik eşya yanında el yapımı tel süperge ile bol miktarda ekmek de aldı.

 

YUNANLI BELEDİYE BAŞKANI 16 OTOBÜSÜN ÜCRETİNİ ÖDEDİ

Yunanlı turistler ve Batı Trakyalı soydaşlar, İskeçe'ye bağlı bir belde olan İnhanlı Belediye Başkanı Stelios Hacıevangelu'sun Kurban Bayramı öncesi Keşan pazarına kendi yöresinden alışverişe gelen 16 otobüsün ücretini ödediğini belirtti. Belediye Başkanı Hacıevangelu'nun otobüs ücretlerini önceki bayramlarda da ödediği belirtildi.

 

OTOBÜS ŞOFÖRLERİ DERTLİ

Yunanistan'dan Keşan pazarına yolcu taşıyan otobüs şoförleri ise kendileri ile ilgilenilmediğini ve otobüslerine park yeri bulamadıklarını söyledi.

İşkeçe'nin İnhanlı Beldesi'nden pazara yolcu getiren otobüs şoförü Ekrem Turgut, bu konudaki endişelerini şöyle dile getirdi: "Yunanistan'ın İskeçe iline bağlı İnhanlı Belediyesi'nden 16 otobüs geldik. Kimse bizimle ilgilenmiyor. Otobüslere meydanda yer yok. Otobüsleri korumak için kimse yok."

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.