• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Yunan Adaları halkı Turgutreis’te

Yunan Adaları halkı Turgutreis’te
Yunan Adalarından Kos ve Kalymnos halkı kış aylarında devam eden Kalymnos Star seferleri ile alışveriş için semt pazarlarına, sağlık için hastanelere geliyor

ZAFER BAYKAL-TÜRKIYE TURIZM
TURGUTREIS- 
Yaz sezonu bitti, ama Adalar ile Türkiye arasında çalışan botların Yunan adaları ile Türkiye’nin Ege sahillerindeki yerleşim yerleri arasında seferleri durmadı. Yunanlıların alışveriş, sağlık ve semt pazarları turları sürüyor. Adalar halkının sağlıkta can güvenliğini, ekonomik açıdan ucuz ve sağlıklı beslenmesini sağlamak için Kos Adası’nda bulunan Kalymnos Star adlı şirket seferlere devam ediyor.

turgutreis-bot22.20141202120153.jpg

turgutreis-gumruk.jpg

Yaz sezonu bitmesine rağmen Kalymnos Star her 15 günde bir Turgutreis seferi ile alışveriş yapmak isteyen Yunanlıları ve Adalarda yaşayan Türk soydaşlar ile yerleşik yabancıları Turgutreise’e taşıyor. Türkiye ile Yunan Adaları arasındaki bu sosyal ilişkiden memnunolan Turgutries Gümrüğü yetkilileri “Azda olsa kış döneminde bile gümrüğün aktif olması bizi de mutlu ediyor. Bu seferlerin devam etmesi iki ülke arasındaki tarihten gelen dostluğa büyük katkıda bulunuyor” dediler.

yunan-turgutreis-2.jpg

acibadem-bodrum-hastane-3.jpg

bodrum-acibadem-4.20120914140758.jpg

acibadem-bodrum-hastane-6.jpg

YUNAN ADALARININ CAN GÜVENLİĞİ TÜRKİYE HASTANELERİNDE

Son yıllarda iki ülke arasındaki dostluklar ilerleyince Türkiye, Yunan Adaları halkının kurtarıcısı oldu. Türkiye’nin Ege sahillerindeki yerleşim yerlerinde arka arkaya açılan modern hastaneler ve sağlık kuruluşları sağlık turizmini artırdı. Artık Türkiye’nin hastaneleri  en fazla bir saat uzaklıkta olan Yunan adaları halkının can güvenliği haline geldi. Avrupa Birliği’ne girdikten sonra ekonomik krize giren Yunanistan’ın adalar halkı bu kez alışveriş için daha ucuz olan Türkiye sahilllerindeki yerleşim yerlerindeki alışveriş merkezleri yanında “Semt Pazarları”nı tercih eder oldu.

turgutreis-pazar.jpg

YUNAN ADALARI HALKI ARTIK BİZDEN BİRİLERİ OLDU

Özellikle her Cumartesi kurulan Bodrum’un Turgutreis Pazarı Yunan Adaları Kos ve Kalmynos’tan alışveriş için gelenlerin akınına uğruyor. Adalarda yaşayan Yunanlılar ve soydaşlarımız çevredeki köy halkının ürettiği ucuz, taze sebze ve meyve ihtiyaçlarını giderdikleri Turgutreis esnafını çok seviyorlar. Alışverişe gelenler: ”Bir hafta inceden sipariş veriyoruz ne istersek bizim için getiriyorlar. Her ihtiyacımızda yanımızda oluyorlar”dediler. Hatta bazı Yunan Adalarının emekli halkı , emekli maaşlarını alacakları zamanı hesaplayarakdefter tutturup veresiye bile alışveriş yapıyorlar..

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.