• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 18 °C

Yolcuların uçakta maske savaşında yumruklar konuştu

Yolcuların uçakta maske savaşında yumruklar konuştu
Delta uçuşunda yolcular arasındaki maske kavgası çıktı. Ancak kadın mahkemelik oldu, maske takmayan yolcuya bir şey yapılmadı.

TAMPA / FLORIDA- Florida, Tampa'dan Atlanta'ya giden 2790 numaralı Delta Havayolları uçuşunda bulunan Patrica Cornwall adlı kadın maske takmayan yolcuyla tartıştı. Adam kadına hakaret etmeye başlayınca Patrica Cornwall yolcuya vurdu ve yüzüne tükürdü.

Bir yolcu tarafından çekilerek instagramda payşayın iki dakikalık görüntüde kadının erkeğe defalarca maskesini takmasını söylediği görülüyor. Maske takmamakta direnen adam ise “Sen bir ... Karen'sin. Yerine otur" şeklinde vevap veriyor. "Karen" beyaz bir kadına atıfta bulunan argo kelimedir. Arkasından adam kadına kabalık demeden önce maskesinin düştüğüne dikkat çekiyor.

ucakta-maske-savasi.jpg

Kadın, erkeğe kendisine küfür edip etmediğini sorduktan sonra… Adamın hakaretin sürdürmesi üzerine adamın yüzüne tokat attığını görülüyor.

ucakta-maske-savasi.jpg.jpgBunun üzerine maske takmamakta direnen adam “Şimdi hapse gireceksin. Bu saldırı. Atlanta'ya varır varmaz hapse gireceksin" diye cevap veriyor.

ucakta-maske-savasi.jpg-001.jpgVideoda kadın, birden fazla kişi tarafından erkekten uzaklaştırıldığı yer alıyor.

ucakta-maske-savasi.jpg-002.jpgADAMA CEZA YOK, KADIN MAHKEMELİK OLDU
Bütün bunlara rağmen Patricia Yannet Cornwall, ABD Bölge Mahkemesi'nin Georgia Kuzey Bölgesi'nde yapılan suç duyurusuna göre, uçakta saldırı ile suçlandı. Saldırıya uğradığı iddia edilen yolcu Cornwall, şikayette yalnızca RSM olarak tanımlandı.
Şikayete göre, kavga, Florida, Tampa'dan Atlanta'ya giden Delta Flight 2790'da meydana geldi. Üçüncü bir yolcu tarafından çekilen yaklaşık iki dakikalık bir videoda, çekişmenin maske takılmaması nedeniyle olduğunu gösteriyor.
Cornwall federal mahkemeye çıktı. Mahkeme kadını 20.000 dolarlık kefaletle serbest bıraktı. Mahkeme kayıtlarına göre mahkeme tarafından Cornwall'a getirilen bazı koşullar arasında pasaportunu teslim etmesi, silah veya silah bulundurmaması ve alkol ve uyuşturucu kullanımından kaçınması yer alıyor.

ucakta-maske-savasi.jpg-003.jpg
ucakta-maske-savasi.jpg-004.jpgPOLİS VE DELTA’NIN AÇIKLAMASI
Atlanta polisi yaptığı açıklamada , polisin Cornwall'u uçak indiğinde gözaltına aldıklarını doğruladı .

"Bu olay, diğer yolcuların ve Delta çalışanlarının rahatsızlanmasına neden oldu. Toplanan ifadelere ve görünen kanıtlara dayanarak, memurlar Bayan Cornwall'ı gözaltına aldı ve nöbetçi FBI ajanı ile temasa geçti. ... FBI ajanları karşılık verdi ve Bayan Cornwall'ı gözaltına aldı” dedi

Delta şunları söyledi: "Tampa'dan Atlanta'ya 2790 sefer sayılı uçuş, uçuş sırasında müşterinin yarattığı asi davranış nedeniyle kolluk kuvvetleri mürahale etti.. Bu gibi durumlar, nadirdir. Delta, havalimanlarında ve uçaklarda asi davranışlara karşı sıfır toleransa sahiptir.”

ucakta-maske-savasi.jpg-005.jpgMASKE TAKMAYAN 10 YOLCUYA CEZA
Federal Havacılık İdaresi geçen ay , uçuşlarda asi davranış iddiaları nedeniyle 10 yolcuya toplam 225.287 $ para cezası verildiğini bildirdi . Bu durumlarda, FAA'ya göre, yolcular uçuş görevlilerini itti, küfür kullandı, nöbetler attı ve FAA'nın maske gereksinimine uymayı reddetti.

Geçen ay itibariyle, FAA, bu yıl asi yolcuların 5.114 ve 3.710 maske takmayı reddetme raporlarını belgeledi. 239 davanın cezaya yol açtığını söyledi.FAA, yolcu uçaklarında asi veya tehlikeli davranışlarda dramatik bir artış olarak tanımladığı şeyi engellemek için Ağustos ayında basit bir mesajla bir kamu hizmeti duyurusu yayınladı : “Asi davrananlar uçmaz.”
 

Bu haber toplam 1741 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.