• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 16 °C

Yıkılan Isias Otel'de 'gizlilik' bilmecesi

Yıkılan Isias Otel'de 'gizlilik' bilmecesi
Adıyaman’da yıkılan Grand Isias Otel'i dosyasında gizlilik olduğunu belirtmesine rağmen Adıyaman Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada dosyada gizlilik kararı olmadığı iddia edildi.

ADIYAMAN- Adıyaman Savcısı K.K., Adıyaman’da yıkılan Grand Isias Otel'i dosyasında gizlilik olduğunu belirtmesine rağmen Adıyaman Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada dosyada gizlilik kararı olmadığı iddia edildi.

Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından enkaza dönen Adıyaman’daki Grand Isias Otel’de 30’u rehber, 35’i KKTC’li öğrenci, öğretmen ve veli yaşamını yitirdi.

isias-otel-002.pngisias-otel-003.pngSoruşturma kapsamında gözaltına alınan, otelin sahipleri ve yöneticileri Ahmet Bozkurt, Mehmet Fatih Bozkurt ve Efe Bozkurt, mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Ulviye Bozkurt ve Şule Özbek hakkında ise yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Cumhuriyet, 17 Şubat’ta Isias Otel’e ilişkin Doğu Akdeniz Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri tarafından hazırlanan ön inceleme raporunu gündeme getirmişti. Raporda, “Bina alanında bulunan molozlar yakından incelenmiş ve beton kalitesinin bariz bir şekilde düşük olduğu, dere çakılı ve kumu kullanıldığı tespit edilmiştir" ifadeleri yer almıştı. 

SAVCI ‘DOSYADA GİZLİLİK VAR’ DEMİŞTİ

DAÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet C. Geneş, enkaz alanındaki incelemelerinin ardından Adıyaman Adliyesi’ne giderek Isias Otel’in soruşturmasını yürüten cumhuriyet savcısı K.K. ile görüşmüştü. Savcı, soruşturma başlatıldığını, bilirkişilerin gerekli tüm inceleme ve tespitleri yaptığını, altışar adet beton ve donatı numunesi alındığını belirtmişti. Raporda dosyaya gizlilik kararı getirildiği de kaydedilmişti. Ayrıca raporda, “yapının göçmesinin nedeninin depremin büyüklüğü değil yanlış tasarım ve/veya imalatı” ifadelerine yer verilmişti. 

BAŞSAVCILIKTAN GİZLİLİK AÇIKLAMASI

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, "Cumhuriyet Başsavcılığımızca deprem soruşturması kapsamında yürütülen Grand İsias Otel dosyası da dâhil herhangi bir dosyada gizlilik kararı bulunmadığı hususu kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur" denildi.

Bu haber toplam 879 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.