• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Yeni düzenlemeler getirilecek

Yeni düzenlemeler getirilecek
Günay, gelecek dönemde YTL'nin değerini azaltmak yerine, turizmcileri de rahatlatacak olan başka düzenlemeler getirmeye çalışacaklarını bildirdi.

DENİZLİ-Sektörün gelişimi için çalıştıklarını belirten Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, gelecek dönemde YTL'nin değerini azaltmak yerine, turizmcileri de rahatlatacak olan başka düzenlemeler getirmeye çalışacaklarını bildirdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, iki günlük bir çalışma ziyareti için Denizli’ye gitti.

Denizli’de Kaklık Mağarası, Akhan Kervansarayı ve Laodikya’daki kazı alanını inceleyen Bakan Günay’a, Denizli Valisi Hasan Canpolat, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel, Selma Aliye Kavaf ve Dr. Mithat Ekici de eşlik etti.

 

Vali Hasan Canpolat'ı ziyaretinde Bakan Günay, kültür ve turizm açısından taşıdığı potansiyelin değerlendirilmesi yönünde atılacak adımları tespit etmek üzere Denizli'ye geldiğini belirtti.

 

Türkiye'nin turizm açısından önemli potansiyele sahip bir ülke olduğuna işaret eden Günay ''Bu yıl da turizmle ilgili olumlu gelişmeler kaydederek yılı tamamladık. 11 ayın sonuçları itibariyle Türkiye, 22 milyon 300 binin üzerinde bir ziyaretçi portföyüne ulaştı. Türkiye, yıl sonu itibariyle turist sayısında 22 milyon 500 binin üzerinde olacak.'' şeklinde konuştu.

 

Turizm sektöründe gerçekleşen gelişmelere karşın, Türkiye'ye gelen turistlerin ülkenin belli yöreleri ile deniz-kum-güneş turizmine yöneldiğini ifade eden Bakan Günay, şunları kaydetti:

 

''Halbuki Türkiye'nin denizinin, güneşinin, kumunun güzelliğiyle baş edebilecek başka potansiyelleri var. Bunların en önemlilerinin arasında termal potansiyeli bulunuyor. Örneğin Denizli, termal alandaki zenginliğiyle Türkiye'nin dünyayla yarışabilecek illerinden birisi. Bu zenginlik yakın çevresindeki arkeolojik zenginlikle de bütünleşmiş vaziyette. Hem termal alanda yeni yatırımlar geliştirmeye çalışarak hem arkeoloji alanındaki zenginliğini biraz daha özenle öne çıkarmaya çalışarak bu potansiyelden Türkiye'nin yararlanmasını sağlamaya çalışıyoruz.''

 

Bakanlık olarak temel hedefleri arasında Türkiye'nin turizmini çeşitlendirmek olduğunun altını çizen Günay ''Deniz turizminin yanı sıra termal turizmi, sağlık turizmini, kış turizmini, yayla turizmini ve kültür turizmini geliştirmeye çalışıyoruz.'' dedi.

 

DÖVİZ KURUNUN YÜKSELTİLMESİ

 

Turizmcilerin döviz kurunun yükseltilmesine yönelik talepleriyle ilgili görüşleri sorulan Bakan Ertuğrul Günay, şunları ifade etti:

 

''Türk lirasının fazla değerli olduğuna ilişkin bazı sektörlerde bir yakınma var. Bu dengeyi taşımak zorundayız. Türkiye'de hem enflasyon artmasın istiyoruz hem YTL değerini yitirmesin istiyoruz; bir yandan da ithalat ihracat rejiminde ve turizm gelirlerinde gelirimiz artsın ve dengeler sarsılmasın istiyoruz. Önümüzdeki süreçte YTL'nin değerini azaltmak yerine, turizmcileri de rahatlatacak olan başka düzenlemeler getirmeye çalışacağız. Bunlardan birisi turizmin dinginleştiği kış mevsiminde, istihdamı kolaylaştırmak. Ayrıca turizm sektöründe KDV yüzde 18'den yüzde 8'e düşüyor. Uygulamalarla turizm sektöründe ziyaretçi sayısının artması ve turizm gelirlerimizin yükselmesi konusunda gayretler göstereceğiz.''

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.