• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 18 °C

Yemeksepeti ve Yurtiçi Kargo çalışanları da kontak kapattı

Yemeksepeti ve Yurtiçi Kargo çalışanları da kontak kapattı
Trendyol Express çalışanlarının eylemi ile başlayan sürecin ardından bugün de Yurtiçi Kargo ve Yemeksepeti Banabi çalışanları adil bir zam için eyleme geçti.

İSTANBUL - Geçen hafta Trendyol Express çalışanlarının eylemi ile başlayan sürecin ardından bugün de Yurtiçi Kargo ve Yemeksepeti Banabi çalışanları adil bir zam için eyleme geçti.

Türkiye’nin dört bir yanında emekçiler, sefalet ücretlerine ve kötü çalışma koşullarına karşı ses yükseltiyor. Trendyol Express çalışanlarının zam talebiyle ile başlayan direnişler dalga dalga yayılıyor. Bugün de Yemeksepeti ve Yurtiçi Kargo çalışanları adil bir zam talebiyle kontak kapattı.

yemeksepeti-ve-yurtici-kargo-.jpgYemeksepeti Banabi’de çalışan kuryeler ve depo işçileri, zam, sendikalaşma ve prim hakları için kontak kapattı.

Tüm Taşıma İşçileri Sendikasına (TÜMTİS) üye olan ve sendikalaştıkları için iş kolları değiştirilen Banabi işçileri, buna rağmen iş kolu değişmeyen depolarda örgütlendiklerini ve şimdi patronun yetkiye itiraz ettiğini hatırlattı.

Twitter'da Türkiye’nin dört bir yanından Yemeksepeti Banabi işçilerinin kontak kapatıp konvoylar oluşturduğu görüntüler paylaşılıyor.

Kuryeler bugün, Yemeksepeti’nin İstanbul-Levent'teki genel merkezi önünde toplandı. Öte yandan Türkiye’nin farklı kentlerinde de kuryeler Yemeksepeti depoları önünde talepleri için eylemler gerçekleştirdi.

Yurtiçi kargo çalışanları da yüzde 17 zamma ve sözleşme fesihlerine karşı Varyap Plaza Yurtiçi Kargo Bölge Müdürlüğü önünde eylem yaptı.

Yurtiçi Kargo Çalışanları'nın Twitter hesabından yapılan paylaşımda talepler şöyle sıralandı:

"Yurtiçi Kargo çalışanları olarak kamuoyuna duyurumuz:

Bu sabah 9.00'da %17 zamma ve sözleşme fesihlerine karşı haklarımızı almak için Varyap Plaza Yurtiçi Kargo Bölge Müdürlüğü önünde olacağız. Halkımızı bizimle dayanışmaya çağırıyoruz.

Yurtiçi Kargo çalışanları olarak iş ortağı adı altında hiçbir gelir elde edemeyen emekçileriz. Hiçbir güvencemiz yok ve sadece parça başı ücret alıyoruz. Parça sayılarımız da birçok şubede çok düşük. Şirket ise bize % 17 zammı reva gördü. Bu zam üzerine şirkete taleplerini dile getiren İstanbul Yasemin DDN Şubesi'nden 20 çalışma arkadaşımızın sözleşmesi fesh edildi.

Biz, bu sabah 09.00'da kontak kapatarak Varyap Plaza Yurtiçi Kargo Müdürlüğü önünde buluşacağız.

1. %40 zam yapılsın.

2. Dağıtılacak parça sayıları artırılsın.

3. Sözleşme fesihleri iptal edilsin, hiçbir çalışma arkadaşımızın sözleşmesi fesh edilmesin."

İzmir’de Yemeksepeti Banabi’de çalışan kuryeler ve depo işçileri, sefalet ücretlerine ve kötü çalışma koşullarına karşı kontak kapatarak basın açıklaması yaptı. Örgütlü oldukları Tüm Taşıma İşçileri Sendikası (TÜMTİS) ile birlikte Alsancak’ta bulunan Banabi Yemeksepeti binası önünde bir araya gelen işçiler sık sık, “Sendika hakkımız engellenemez”, “Asgari değil insanca ücret” ve “İşveren zammını al başına çak” sloganları attı. Açıklamaya Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak da destek verdi.

İşçiler adına basın açıklamasını okuyan TÜMTİS İzmir Şube Başkanı Şükrü Günseli, “TÜİK bağımsız bir kurum olmaktan çıktı, saraydan geleni açıklıyor. Bu rakamları asla kabul etmeyeceğiz. Emekçilerin yaşamını sürdürebilmeleri için en temel gereksinimi gıda ürünleridir. Ev kiraları, elektrik, doğal gaz faturaları bunları düşününce sefalet ücretini asla kabul etmeyeceğiz” dedi.

NE OLMUŞTU?

Geçen hafta maaşlarına yapılan yüzde 11'lik zammı protesto etmek için kontak kapatma eylemlerine başlayan Trendyol Express çalışanlarının eylemleri sonuç vermiş, maaşlara yüzde 39 zam yapılmıştı.

Bu eylemin ardından HepsiJet ve Scrotty çalışanları da adil bir zam talebiyle eyleme geçmişti.

Bu haber toplam 1491 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.