• BIST 9679.8
  • Altın 2487.785
  • Dolar 32.4252
  • Euro 34.4243
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 7 °C
  • Antalya 15 °C

Yanarak ölen bisiklet sporcusu ve eşi dostlarını üzdü

Yanarak ölen bisiklet sporcusu ve eşi dostlarını üzdü
Dağ bisikleti sporcusu Fahri Yiğit Okur ile Alman eşi Andrea Yiğit Okur'un yangından kaçarken evlerinin 500 metre ilerisinde yanarak ölmeleri bisiklet sporcusu arkadaşları ile sevenlerini yasa boğdu. 

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
Antalya'nın Manavgat ilçesinde  5 gün önce çıkan orman yangınında  Kalemler Mahallesi'nde yaşayan dağ bisikleti sporcusu Fahri Yiğit Okur ile Alman eşi Andrea Yiğit Okur'un yangından kaçarken evlerinin 500 metre ilerisinde yanarak ölmeleri bisiklet sporcusu arkadaşları ile sevenlerini yasa boğdu. 

 16 yıldır Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Side Mahallesi'nde yerleşik yaşayan emekli spor ve ekoturizm uzmanı Prof. Dr. Horst Böhmert Ottmann, yangında Manavgat'ın  ciğerleri yanı sıra her mahallesinin başta Alman ve Avrupalı turisti büyüleyen doğal güzelliği köylerinin çoğu yanmasından çok derin üzüntü duyduğunu söyledi.

dag-bisikleti-sporcusu-fahri-yigit-okur.JPG

dag-bisikleti-sporcusu-fahri-yigit-okur.jpgProf. Dr. Horst Böhmert Ottmann, '' 16 yıldır severek yaşadığım Manavgat'ta böylesi bir yangının olmasından çok derin üzüntü duydum. Bütün Manavgatlı hemşehri ellerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yangında hayatını kaybedenlere  Tanrı'dan iyi dilek ve rahmet diliyorum. Yaralı dostlarımıza Tanrı'dan en kısa sürede sağlıklarına kavuşmasıni temmenisinde bulunuyorum. Çok üzgünüm. Dağ bisikletçisi dostumu Fahri ve kıymetli eşleri Adrea'nın  Manavgat Kalemlerde orman yangınında yanarak can vermesi beni çok üzdü. Sevgili dostum Fahri'nin Manavgat'ta dağ ve yol bisikleti sporunun yaygınlaşmasında çok büyük katkıları oldu. Feci şekilde can vermeleri bizi çok üzdü. ''' dedi.

dag-bisikleti-sporcusu-fahri-yigit-okur-001.JPGAlman eko turizmi uzmanı ve bisiklet sporcusu Monika Monari, çok eski dostları olan Fahri-Andrea Yiğit Okur çiftini yanarak   can vermelerinde çok üzüntü duyduğunu söyledi. Monika Monari, '' Çok sevdiğim dostlarım Fahri ile Alman eşi Andrea'yı acı bir şekilde yanarak hayatlarını kaybetmesi beni çok üzdü.Böylesi bir yangında Manavgatta herkese geçmiş olsun dileğimi iletiyorum.''' ifadesinde bulundu. 

dag-bisikleti-sporcusu-fahri-yigit-okur-002.JPGSideli turizmci Mehmet Çelikten dağ bisikleti sporcusu Fahri ile Alman eşi Andrea'nın yanarak can vermesinin kendisini çok üzdüğünü söyledi. Mehmet Çelikten,  şunları kaydetti.:'' Yangının ilk günü uzun süre arkadaşımız Fahri'den haber alamama ve telefonlarına cevap vermemesi nedeni ile arkadaşım Harunla birlikte  evlerine gittik. Ev yanmış, evin içinde jandarma ekipleri arama yaptı. İlk gün cesetleri ortaya çıkmayınca; kurtulma ihtimali var diye umutlarımız vardı. Yinede yangından kaçarken yangın ortasında kalmış olabilir  endişesi de taşıyorduk. Yangının üçüncü günü sevgili dostlarımız Fahri ile Andrea'nın yangından kaçarken 500 metre ileride yangın içinde kalarak can vermeleri biz dostlarını çok üzdü. Allah'tan rahmet diliyorum.''

Bu haber toplam 5369 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.