• BIST 9561.21
  • Altın 2487.977
  • Dolar 32.5055
  • Euro 34.7961
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • Antalya 22 °C

WTTC: Küresel Turizm Endüstrisi 8,8 trilyon dolara ulaştı

WTTC: Küresel Turizm Endüstrisi 8,8 trilyon dolara ulaştı
 Las Vegas'taki Virtuoso Travel Week sırasında, Alfonso Sumano ile WTTC'nin ne yaptığını, neden şimdi genişlediğini ve çalışmaların neler olduğunu konuştuk.

LAS VEGAS / LONDRA - Amerikan Express Başkanı olan James Robinson III, otuz yıl önce yeterli sayıda seyahat eden insanın, ulusal ekonomiler ve iş yaratma açısından önemini kabul etmediğini fark etti. Ancak aradan geçen süre içinde seyahat endüstrisindeki gelişmeler ve endüstrinin sağladığı birçok olumlu etki ile yanıldıkları ortaya çıktı.
Seyahat endüstrisindeki hızlı gelişme ülkelerin ekonomilerini zenginleştirmeye başlayınca havayollarının lider grupları, otel grupları, araç kiralama şirketleri, seyahat acenteleri ve tur operatörlerini bir araya getiren Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi (World Travel & Tourism Council) WTTC doğdu.

alfonso-sumano.pngLondra merkezli WTTC New York'ta bir ofis açtı ve kıdemli seyahat yöneticisi Alfonso Sumano'yu yönetmen olarak atadı. Las Vegas'taki Virtuoso Travel Week sırasında, WTTC'nin ne yaptığını, neden şimdi genişlediğini ve çalışmaların neler olduğunu Forbes'ten Doug Collan konuştu.

Dünya Turizmi GSYİH

Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi (WTTC) Kuzey Amerika direktörü Alfonso Sumano: " WTTC, endüstride, küresel işgücünün% 10'unu ve dünya GSYİH'sının% 10'undan fazlasını 8.8 trilyon dolara sahip bulunuyor" dedi.

Bize biraz geçmişinden bahseder misin?

Meksika'nın uluslararası tanıtımından sorumlu olan ve 2000 yılında Meksika Turizm Kurulunun kurucu ekibinden biri olduğum için şanslıydım. Dünyada 20'den fazla ofisi vardı ve geçen yıl itibariyle Meksika, dünyada en çok ziyaret edilen altıncı ülke oldu. Turizm, asla birbirleriyle tanışmayacak insanları bir araya getirir. Anlayış ve arkadaşlığı teşvik ediyor ve bu benim tutkum.

Bize WTTC'ye genel bir bakış verebilir misiniz?

WTTC, turizm endüstrisini küresel düzeyde temsil eden özel bir kuruluştur. 200'den fazla üye var ve genel olarak sektör, küresel işgücünün% 10'unu ve dünya GSYİH'sının% 10'unu aşan 8,8 trilyon doları temsil ediyor.

Kamu sektörünü temsil eden Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü'nün emsalleriyiz. WTTC'nin başkanı, Hilton Hotels'in CEO'su Chris Nassetta'dır.

WTTC'nin hedefleri nelerdir?

Genel olarak konuşursak, hedefimiz seyahat etmeyi kolaylaştırmaktı, ancak şimdi CEO'muz Gloria Guevara Manzo'nun (eski bir teknoloji ve seyahat endüstrisi CEO'su ve Meksika Turizm Bakanı) önderliğinde üç ana önceliğimiz var.

Birincisi, teknolojiyle kolaylaştırma, biyometri, yüz tanıma, seyahat etmeyi kolay, kesintisiz ve güvenli hale getirecek yöntemler gibi bir şeydir.

Diğer bir anahtar, iklim ve çevreyi içeren, sürdürülebilirlik raporlamasını teşvik eden, hedef yönetimini teşvik etme, vahşi yaşamdaki yasadışı ticareti ele alma ve insan kaçakçılığı konusunda farkındalık yaratmayı içeren sürdürülebilir büyümedir. Üyeliğimiz, çevreye ve insanlara özen göstermediğimizi kabul ederse, daha sonra teşvik edecek hiçbir şeyimiz olmayacak.

Aynı derecede önemli, kriz yönetimi iyileşmesinde üyeleri ve sektörü destekliyoruz. Doğal bir felaket veya felaketle bir hedefi etkileyen herhangi bir şey olabilir. Bildiğimiz kadarıyla birçok insan geçimini sağlamak için turizme güveniyor, bu yüzden iyileşme önemli. Son trajedinin olduğu tabii ki Las Vegas'tayız, ancak iyileşme hızlıydı çünkü yerinde bir iletişim planı vardı, doğru tepki verdiler ve çok iyi uyguladılar.

WTTC neden şimdi ABD’de bir ofis açtı?

New York'ta bulunuyorum ama konumum tüm Kuzey Amerika'yı kapsıyor. WTTC ve neyi temsil ettiğimize dair farkındalığı artırmak çok önemlidir. CEO'muz burada üyelerimize daha yakın bir ekibin olmasını istedi ve biz de üyeliği arttırmak istiyoruz, burada olmak bu konuda yardımcı olacaktır.

Şu anki üyelerinizin kim olduğuna dair örnekler verebilir misiniz?

Hilton'dan bahsettiğim gibi, burada ABD, Marriott International, Hyatt Hotels, Karnaval Şirketi, AIG Travel, American Express, Royal Caribbean Cruises, Norveç Cruise Line Holdings, Expedia Grubu, Seyahat Danışmanı, Seyahat Liderleri Grubu, Uber, Airbnb, Google’da , Konferansına katılmak üzere California ve Apple Leisure Group'u, United Airlines'ı, Hertz'i, Virtuoso'yu ve elbette dünyanın dört bir yanını ziyaret ediyoruz. Temsilcilik şirketin CEO'sundandır. Listenin tamamı web sitemizde.

WTTC seyahat şirketleri ile sınırlı mı?

Seyahat ve turizm endüstrisine hizmet veren ortaklarımız var, bu yüzden Deloitte, IBM, Goldman Sachs, Deloitte, VISA, Mastercard ve The Coca Cola Company gibi şirketler.

Bahsetmek istediğin başka bir şey var mı?

Seyahatin kolaylaşması seyahat endüstrisinin ruhudur, insanların başkalarıyla tanışmasına yardım eder, diğer ülkeleri ziyaret eder, farklı kültürleri öğrenir ve yeni deneyimler paylaşır.. Amacımız kolay ve eğlenceli hale getirmek.

Bu haber toplam 4813 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.