• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Van'da TV dizisine tepki

Van'da TV dizisine tepki
Osman Sınav'ın yapımcılığını yaptığı ve ulusal bir kanalda yayınlanmaya başlayan 'Pars Narkoterör' isimli dizinin içeriği Van'da tepkiyle karşılandı.

VAN -Osman Sınav'ın yapımcılığını yaptığı ve ulusal bir kanalda yayınlanmaya başlayan 'Pars Narkoterör' isimli dizinin içeriği Van'da tepkiyle karşılandı.

Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün, sivil toplum örgütleri ile ortaklaşa basın açıklaması yaparak, dizide Van'ın uyuşturucu merkezi ve sefih insanların bulunduğu kaba sözlü ve çirkin dilli şahısların etkili olduğu yer olarak gösterilmesine tepki gösterdi.

 



Belediye Başkanı Burhan Yenigün, sivil toplum örgütü temsilcileri ile birlikte Akdamar Otel'de yaptığı basın açıklamasında, Van şehrinin tarihi, sosyo kültürel yapısıyla insan potansiyeliyle varlığını sürdüren önemli şehir olduğunu söyledi.

 

Yenigün, binlerce yıldır birçok medeniyet beşiklik etmiş Van'ın Show TV'de 21 Ocak günü yayınlanan 'Pars Narkoterör' dizide şehrin farklı bir kimlikle ön plana çıkarıldığını belirterek, şehre ve şehirde yaşayan insanlara haksızlık yapıldığını kaydetti.

 

Uyuşturucunun insanlığın düşmanı olduğunu dile getiren Yenigün, Van'ın Asya kıtasından üretilen uyuşturucunun sadece geçiş güzergâhında olduğunu vurguladı.

 

Dünyanın uyuşturucu merkezlerinin nereler olduğunu herkesin bildiğini dile getiren Yenigün, sözkonusu dizide Van'ın uyuşturucu merkezi olarak gösterilmesinin kendilerini derinden üzdüğünü ifade etti.

 



Yenigün konuşmasına şöyle devam etti: "Van dizi filme gösterilen şekliyle sefih insanların bulunduğu, kaba saba sözlü ve çirkin dilli şahısların etkili olduğu, uyuşturucu baronların kontrollünde bir şehir değildir. Van asaletli, erdemli, onurlu, vatanperver, namusuyla para kazanan insanların olduğu bir şehirdir. Bütün dünyanın bildiği bir meseleyi çarpıtarak Van'a mal etmek en hafif ifadesiyle terbiyesizliktir. Filmde tarihi mekânlarımızın uyuşturucu baronlarının işret âlemlerinde kullanılan mekânlar olarak ele alınması ayrıca tarihe saygısızlıktır."

 

Başkan Yenigün, Türk sinema tarihine önemli filmleriyle katkıda bulanan Osman Sınav'ın yönetmenliğini yaptığı ve Show TV'nin reyting uğruna yayınladığı bu filmi Van Belediye Başkanlığı ve sivil toplum örgütleri olarak kınadıklarını belirterek, diziyi çeken ve yayınlayanların Van halkından özür dilemesini beklediklerini söyledi.

 

RTÜK'ün dizi ile ilgili gerekli yasal işlemleri yapması çağrısında bulunan Yenigün, dizi çekiminden önce Van'a gelen ekibin ne belediye ne de valilikten şehrin sosyokültürel yapısı ile bir bilgi almadığını kaydetti.

 

Yenigün, dizinin yayından kaldırılmaması halinde tepkilerinin farklı olarak devam edeceğini vurguladı.

 

Öte yandan dizinin içeriğine tepki gösteren bazı esnaflar, Kazım Karabekir Caddesi'nde toplanarak tepki gösterdi. Esnaflar adına açıklamayı yapan Yaşar Karakelle, dizide Van halkının toplu olarak PKK'lı ve eroinci olarak gösterildiğini dile getirerek, halk olarak sağduyu ve milliyetçi ve ırkçıya karşı olduklarını söyledi.

 

Esnaf olarak dizede geçen argümanlara karşı olduklarını ifade eden Karakelle, "Biz sanata karşı değiliz. Yıllardan beri terörün eteğinde yaşadık. Terörü istemiyoruz. Bu diziyi de kınıyoruz." şeklinde konuştu.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.