• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 15 °C

Vali Yazıcı: Antalya 'Güvenli tatil" için rol model oldu

Vali Yazıcı: Antalya 'Güvenli tatil" için rol model oldu
Vali Ersin Yazıcı, '' Her yıl 16 milyon yabancı ve 4 milyon yerli turiste ağırlayan Türkiye turizminin kalbi Antalya ''Pandemi sürecinde Güvenli Tatil yapmada dünyaya rol model oldu. Güvenli tatilde Antalya 2021 turizm sezonuna hazır.'' dedi. 

Abdurrahman Büyükkeskin
Antalya -Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy başkanlığında, Antalyanın gözde turizm merkezi Belek’te geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen “Turizm İçin Güvenlik” toplantısında Türkiye turizminin başkenti Antalya'nın 2021 yılı turizm sezonuna hazır olduğunu deklare etti.  Vali Ersin Yazıcı, '' Her yıl 16 milyon yabancı ve 4 milyon yerli turiste ağırlayan Türkiye turizminin kalbi Antalya ''Pandemi sürecinde Güvenli Tatil yapmada dünyaya rol model oldu. Güvenli tatilde Antalya 2021 turizm sezonuna hazır.'' dedi. 

vali-yazici-antalya guvenli-tatil.jpgKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy başkanlığında, 89 ülkeden Büyükelçiler, Yabancı Misyon Temsilcileri, Yerel Yöneticiler, Sektör Temsilcileri ve basın yayın kuruluşu temsilcilerinin de katıldığı ve “Güvenli Turizm Daha da Güvenli” mesajıyla Belek’te gerçekleştirilen toplantıya Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Tolga Tolunay, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorabatır, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı da katıldığını hatırlatan Vali Yazıcı, ''Salgına Rağmen 16 Milyon Turist ağırladı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin 2020'de 16 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yaptığını ve salgına rağmen bu rakama Güvenli Turizm Sertifika Programı İle ulaştıklarını dile getirdi.. Bakan Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın önderliğinde, Sağlık, İçişleri, Ulaştırma ve Altyapı bakanlıklarının katkılarıyla, endüstri paydaşlarının işbirliğinde hazırlanan programın verimli ve disiplinli bir şekilde uygulanmaya devam edildiğini anlattı. Ersoy, programın kapsamının konaklama, yeme içme işletmeleri, tur ve transfer araçları, deniz turizmi tesisleri, tema parkları ve kayak tesisleri olduğunu dile getirdi. '' ifadesinde bulundu. 

vali-yazici-antalya guvenli-tatil-001.jpg Vali Yazıcı,  Bakanla birlikte  yaptıkları toplantı sonrası şu açıklamayı yaptı:“Sayın Bakanımızla Büyükelçileri misafir ediyoruz. Güvenli Turizm Daha da Güvenli mesajıyla Türkiye kapılarını yabancı misafirlere açtı. Ülkemizin ve Antalya’mızın koronavirüs salgınında aldığı güvenlik tedbirlerini tüm dünyaya tanıtmak için bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Dünyada ilk kez Güvenli Turizm Sertifikasyonu Programını uygulayan ülke Türkiye’dir. Bu program dünyada örnek teşkil etmiştir. Sağlık Bakanlığımız ile iş birliği çerçevesinde hazırlanan ve yaklaşık 150 kriterin yer aldığı bu sertifikasyona Antalya’da bulunan birçok otel dâhil olmuştur. Antalya’da havalimanından başlayarak müzeler, antik kentler, oteller ve turistlerin gezeceği her türlü turistik mekânlarda her türlü tedbirler alındı.” şeklinde konuştu. 

vali-yazici-antalya guvenli-tatil-002.jpgŞehrimizin Her Noktasında Gerekli Tedbirleri Aldık
Ramazan Bayramını da kapsayan 17 günlük tam kapanma döneminde aldığımız tedbirlerle vaka sayılarında ciddi bir düşüş olduğunu belirten Vali Yazıcı “Bu düşüş devam ediyor. 17 günlük kapanma sürecinde çok sıkı bir denetim yaptık. Bu süreçte evlerinde kalan insanlar genelde bize şu soruyu yönelttiler: Herkes dışarda bu nasıl bir kapanma? İnanın dışarda olup da yasaktan muaf olmayan insanları tespit ederek gerekli idari yaptırımları uyguladık yani şu mesajı vermeye çalıştık; Antalya’da olup da muaf kapsamında olmayan ve dışında bulunan vatandaşlar denetlendi ve jandarma ile polis birimlerimiz tarafından gerekli idari yaptırım kararı uygulandı. Bu noktada evlerinde kalarak bizlere yardımcı olan Antalyalılara bir kez daha teşekkür ediyorum. Turizm şehrindeki sorumluluklarımız bizleri daha fazla tedbir almaya ve denetimleri daha fazla yapmaya mecbur kıldı. Şükürler olsun gidişat iyi gözüküyor. Bütün dünyanın gözdesi olan Antalya’mıza herkesin rahat bir şekilde gelebilmesi için başta otellerimiz olmak üzere, yine gelen misafirlerimizin ziyaret ettiği diğer alanlar, şehrimizin her noktası, caddesi en küçük esnafa kadar hazır etmeye çalışıyoruz. 1 Haziran’dan sonra da şehrimizin, başta turizm tesisleri olmak üzere daha da güvenli olacağını özellikle belirtmek istiyorum.”dedi.
vali-yazici-antalya guvenli-tatil-003.jpg

Bu haber toplam 845 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.