• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Ünay Türköz, Nijer Otelciler Federasyonu başkanı oldu

Ünay Türköz, Nijer Otelciler Federasyonu başkanı oldu
Ünay Türköz, Nijer Cumhuriyeti’nin Turizm ve Otelciler İşverenleri Federasyonu, FOPATH’ın Onursal Başkanı oldu

NIAMEY - Afrika’da Nijer Cumhuriyetinde yaklaşık 3 yıldan beri Radisson Blu Otelinde görev yapan Ünay Türköz, Nijer Cumhuriyeti’nin Turizm ve Otelciler İşverenleri Federasyonu, FOPATH’ın Onursal Başkanı oldu
FOPATH, kısa adı ECOWAS olan Batı Afrika Ülkeleri Ekonomik Topluluğu tarafından kurulması için teşvik edilen ve Batı Afrika Ülkeleri arasında yaygın bir meslek örgütü olarak tanınıyor. Kısa adı FOPATH olan Turizm ve Otelciler İşverenleri Federasyonu, Nijerde turizmin ilerletilmesi ve dünya standartlarının uygulatılması amacıyla kuruldu.

unay-turkoz,-nijer-otelciler.jpgSEKTÖREL STANDARTLARı ŞEKILLENDIRECEĞIZ
Onursal Başkan Ünay Türköz, Turizm ve Otelciler İşverenler Federasyonu olarak Türkiyedeki muhataplar ile işbirliği yapmak üzere çalışmaya başlamak istediklerini söyledi. Ünay Türköz ilerleme ve kalkınmada turizm sektörünün önemli olduğunu ve bu şekilde turizmin bölgesel barışa da çok katkıda bulunacağını söyledi.
Ünay Türköz, seçildikten sonra şunları söyledi: “Onursal Başkan olarak buradaki meslektaşlarıma elimden geldiğince deneyim ve bilgimi aktarmaya çalışacağım. Hep birlikte Nijer turizminin gelişmesi ve yükselmesi için sektörel standartları şekillendireceğiz. Radisson Blu Niamey bu anlamda sektörün Nijerdeki lideri olarak hem kamu hem de özel sektördeki muhatapları ile çalışmaya hazırdır.”

unay-turkoz,-nijer-otelciler-.JPGKENDI KENDINE YETERLILIK
Afrika Ekonomik Topluluğu’nun temel direklerinden biri olarak kabul edilen bu organizasyon, ekonomik ve ticari sendika aracılığıyla tek bir büyük ticari blok oluşturarak, üye devletler arasında "kendi kendine yeterlilik" elde etmek için kuruldu. Aynı zamanda bölgede bir barış gücü olarak görev yapıyor. Organizasyonun resmi dili üç eşit dil olan İngilizce, Fransızca ve Portekizce olarak belirtiliyor.
Nijer, resmî adıyla Nijer Cumhuriyeti, Afrika kıtasının batısında denize kıyısı olmayan bir ülkedir. Ülke adını büyük bir Afrika nehri olan Nijer Nehri'nden almıştır. Kuzeybatıda Cezayir, kuzeydoğuda Libya, doğuda Çad, güneyde Nijerya güneybatıda Benin ve Burkina Faso, batıda ise Mali ile komşudur.
unay-turkoz,-nijer-otelciler-.jpg

Bu haber toplam 5999 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.