• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Uludağ'da yetki kargaşası sorunu

Uludağ'da yetki kargaşası sorunu
GÜMTOB Başkan Yardımcısı Haluk Beceren, Uludağ'daki yetki kargaşasından dolayı bölgeye yatırım ve hizmet verilmediğini söyledi.

BURSA- GÜMTOB Başkan Yardımcısı Haluk Beceren, Uludağ'daki yetki kargaşasından dolayı bölgeye yatırım ve hizmet verilmediğini söyledi. Uludağ'da II. Gelişim bölgesinde 4 otel yapıldığını belirten Beceren, "Uludağ'a gereken hizmet tam olarak gelse, yatırımlar artacak" dedi.

 

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden olan Bursa Uludağ’daki yetki karışıklığı bölgeye yatırımları olumsuz etkiliyor. Bölgedeki konaklama tesislerinin meslek kuruluşu olan Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GÜMTOB) Başkan Yardımcısı Haluk Beceren, Uludağ'daki yetki kargaşasından dolayı bölgeye yatırım ve hizmet verilmediğini söyledi.

Beceren, pistlerde tek bilet uygulamasına geçilmemesinin tatilcilerin tepkisine yol açtığını ifade ederek, "Uludağ'daki çok başlılık sıkıntıların çözülmesine engel oluyor" dedi.

 

2. gelişimi bölgesindeki yatırımlar

Uludağ'da II. Gelişim bölgesinde 4 adet otel yapıldığını ifade eden Beceren, Uludağ'a gereken hizmet tam olarak gelse, yatırımların artacağını söyledi.

Bölgedeki tesislerin en önemli sıkıntısının pistlerdeki ayrı bilet uygulaması olduğunu belirten Beceren, "Otelciler olarak bir araya gelip, tek bilet sistemini hayata geçirebilirsek, bu sıkıntı ortadan kalkar ve isteyen istediği yerde kayak yapabilir" şeklinde konuştu.

 

Bölge sorunlarının değerlendirilmesi amacıyla Dilmen Otel'de bir toplantı yapan GÜMTOB Yönetim Kurulu, tesislerin karşılaştığı sorunları değerlendirdi.

 

Palandöken Uludağ’ı geçecek

Toplantıda konuşan GÜMTOB Başkan Yardımcısı Haluk Beceren, Uludağ’ın Büyükşehir Belediye sınırları içinde olmasına rağmen, Milli Parklar ile Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun engellemeleri yüzünden buraya hizmet verilmediğini vurguladı. Bölgenin şu anda sadece Kirazlı Belediyesi'nden çöp hizmeti aldığını belirten Beceren şunları söyledi:

"Uludağ'da ısıtmada da büyük sıkıntı yaşıyoruz. Uludağ'a doğalgaz bekliyoruz. Biz Uludağ'ın ormanlarına sahip çıkıyoruz. Bazı çalışmalar için gerekiyorsa ağaç kesilebilir. Gereken yatırımı ve hizmeti veremezsek, Palandöken Uludağ'ı geçecek. 2011 yılında üniversite kış oyunları Palandöken'de yapılacak ve bu konuda devlet oraya ciddi kaynak ayırdı. Biz yetki kargaşasından dolayı Uludağ'da bir ot dahi yolamıyoruz."

 

Doluluk oranları artıyor yeni yatırımlara ihtiyaç var

Toplantıda konuşan Dilmen Oteli’nin sahibi Suphi Dilmen de Uludağ’da otel doluluk oranlarının geçen yıla göre yüzde 20 arttığını belirtti.

Kentte hizmet veren turizm işletme belgeli tesislerde Uludağ dahil 3 bin kişinin istihdam edildiğini belirten Dilmen, şöyle konuştu:

"Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nin faaliyete geçmesiyle ortaya çıkacak ilave yatak talebi karşısında Bursa'da yatak arzının yetersizliği söz konusu olabilecektir. Bu nedenle, Bursa'da otel ve yeme-içme tesisi anlamında yatırımlar devam etmektedir. Kentte ulusal ve uluslararası zincir ve marka otel yatırımlarının devam ettiği ve edeceği gözlenmektedir. Bütün bunlara rağmen, Bursa'nın turizm potansiyelinin hak ettiği noktada bulunmadığı bir gerçektir.''

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.