• BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 21 °C

Uçuşları durduran THY yönetimi 3 ay maaş almayacak!

Uçuşları durduran THY yönetimi 3 ay maaş almayacak!
THY yönetimi 3 ay maaş almayacak, şirketin tahsis ettiği araçların tüm masraflarını kendi ödeyecek!

İSTANBUL- Koranavirüs salgını nedeni ile en büyük kaybı havayolu şirketleri yaşadı. Önden sattıkları çok sayıda bileti iptal etmek zorunda kalan havayolu şirketleri karantina nedeni ile önce ülkeler arası sonrasında da şehirler arası uçak seferleri için iptal kararı almak zorunda kaldı, çok sayıda uçuş yasağı üst üste geldi.
Durum böyle olunca pek çok havayolu şirketi büyük zarara uğradı. Türk Hava Yolları THY de bu şirketler arasında yer alırken şirket yönetimi örnek bir karara imza attı.

ilker-ayrik.jpgTürk Hava Yolları yönetimi ertelenen uçuşlar nedeni ile 3 ay boyunca maaş almama kararı aldı. Konuyu gündeme Hürriyet Gazetesi yazarlarından Ertuğrul Özkök gündeme getirdi. Bugünkü köşe yazısında konuya dair bilgi veren Ertuğrul Özkök tarafından verilen bilgi gündeme bomba gibi düştü.

THY yönetimi 3 ay maaş almayacak, şirketin tahsis ettiği araçların tüm masraflarını kendi ödeyecek!

Türk Hava Yolları yönetimi tarafından alınan karar “Salgın dolayısıyla MET zorda. O nedenle gönüllü olarak maaşımı almayacağım. Bu mesajdan 48 saat sonra Türk Hava Yolları’ndaki bir arkadaşımdan şunu öğrendim. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu dün ilginç bir karar aldı.

Başkan ve yönetim kurulu üyeleri 3 ay boyunca maaş almayacak. Ayrıca şirketin tahsis ettiği araçların benzin ve köprü, yol geçiş ücretlerini de kendileri ödeyecek. Salgın hepimizin günlük hayatını köklü biçimde değiştirmeye başladı" sözleri ile duyuruldu.

Türk Hava Yollları THY Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri 3 ay maaş almayacak

Salgın nedeni ile çok sayıda havayolu şirketi uçuşlarını durdurma kararı alırken uçakların yerde kaldığı her saat şirketlerin zararlarını yükseltmeye devam ediyor. Türkiye'nin ve dünyanın en büyük havayolu markaları arasında yer alan THY yönetimi maaş almama kararı aldı.

THY yönetim kurulu üyeleri ile başkanı 3 ay boyunca maaş almayacak. Buna ek olarak THY tarafından tahsis edilen araçların benzin giderleri ile otoyol ve köprü geçiş ücretleri de yönetimin kendisi tarafından ödenecek. Emlak365.com

Bu haber toplam 1755 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.