• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

TYD'nin hedefi Türkiye Turizm Birliği

TYD'nin hedefi Türkiye Turizm Birliği
TYD Başkanı Murat Ersoy: Turizmcileri bir çatı altında toplayan “Kanun kapsamında” çalışacak “Türkiye Turizm Birliği”nın kurulmasını hedefliyoruz”dedi.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
TYD Başkanı Murat Ersoy “Turizmin tüm birimlerini oluşturan konaklama, seyahat acenteleri, havayolları gibi turizmin üç sac ayağını bir araya getereceğiz. Turizmcileri bir çatı altında toplayan “Kanun kapsamında” çalışacak “Türkiye Turizm Birliği”nın kurulmasını hedefliyoruz”dedi.Ayrıca turizm yatırımcılarına finansman desteği sağlayan Denizbank ve Finansbank'ın yöneticilerin TYD'ye üye olarak aldıklarını belirtti.

tyd7.jpg

Murat Ersoy, turizmin sektör oyuncularını tek platform altında toplayarak devlet ve sektörün ortak oluşturamacağı bütçe ve tanıtım pazarlama stratejileri doğrultusunda ortak hareket etmesi tek hedeftir. Yatırımcı ile yatırımı pazarlayanın bir arada olmasını hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

tyd-ersoy2.jpg

Turizm Yatırdımcıları Derneği –TYD 26’cı Genel Kurulu Conrad İstanbul Oteli’nde yapılan genel kurulda yaptıklarını ve yapılacaklarını söyledi.
“Otel yakırımlarının olmazsa olmazı proje finansmanıdır. TYD’de farklılık yarattık. Finansmancıları TYD üyesi olarak aldık. İlk talep Denizbank’tan geldi. Aktif üye olması için gerekli altyapı sağlandı ve projeler geliştirildi. Proje finansman yapını artırmak istediğini söyledi Geçen yıl Finansbank’ta üyemiz oldu .

AİDATLARI DENGELEDİK
20 veya 100 odalı oyuncularımz var. En küçük yatırımcı ile büyük oyuncudan aynı aidat alınıyordu. Bu rahatsızlık yaratıyordu. Değişiklik yaparak 4 farklı sınıfa böldük 200 yatağa kadar 1000 dolar, 600 yatağa kadar 1500 dolar 1000 yatağa kadar 2000, havayolu ve işletmecileri için 2500 dolar aidat alacağız.

tyd-ersoy5.jpg

TEK AMAÇ ALTINDA TOPLANDIK
TYD önderliğinde Turizm Yatıım ve İşletmeler yönetmeliğinde değişim için Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri TÜRSAB, TÜROFED ve TUROB’un katılımıyla turizm gruplarını tek amaç altında topladık.
Otel olmadan pazarlanacak ürün yok, otel var kim pazarlayacak seyahat aceneteleri. Dünyanın en iyi yatırımı yapın pazarlamayamadığız zaman elinizde kalır. Aracılara ihtiyaç vardır. Bunlar seyahat acenteleri ve tur operatörleridir. Bunları taşıyacak havayolları lazımdır. Bunların ortak hareket etmesiyle bu iş başarılı olur. Bir raya geldik ve ortak karar metnini imzaladık.
her biri 5 kişilik komiteden oluşan bölge temsilcilikleri kurduk.

YAKIT DESTEĞİ
2015 sıkıntılı geçecektir. Rusya’da yaşanan ekonomik sıkıntının turizme etkilerini gözönüne alarak Başbakanlık, Hazine Müsteşarlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ortaklaşa çalışarak turizme destek paketini oluşturmaya çalştık. Erken rezervasyondan sonuç alınamayacağı için İran, Suriye, BDT ülkelerinden gelecek olan her yolcu uçağına nisan ayı itibarıyla 6 bin dolar yakıt desteği hayata geçirildi. Bu kararın Ekim ayında bütün dünyadaki büyük oyuncular için uygulanmasını hedefliyoruz ve Kasim ortalarına kadar uzamasırı salamak istiyoruz. Uygulanan yakıt indirimi Ekim ayında hayata geçirilerek sezonun uzatılması hedefleniyor.

tyd1.jpgTURİZME D

DESTEK PAKETİ
Hazine destekli kefalet sistemi ile teminet sıkıntısı çeken firmalara Kredi Garanti Fonu ile kafalet desteği sağlanarak finansma erişimleri kolaylaştırılacak. 2 yıl geri ödemesiz, 8 yıla kadar vadeli yüzde 75 devlet garantisi ile kredi imkanı sağlanacaktır.

TYD ÜYELERİNE REZERVASYON PORTALİ
TYD şimdiye kadar para toplayan dernekti. TYD üyesi olan tesisleri konaklama ve transfer yapan bir rezervasyon portalinde bir araya getiriyoruz. Tur operatörleri ile rekabet yapmayı düşünmüyoruz. Üç hizmeti vereceğiz. Konaklama, uçuş ve tansfer olacak. Asla rehberlik ve tur organizasyonu vermeyecektir.
Portal dünyanın heir yerinde en küçük acentelere bile ulaşmayı sağlayacak. Üyelerin aidatları, portal üzerinde yapacakları oda satışları üzerinden elde ettikleri gelirden mahsup edilerek karşılanacak. Portal ile üyesinden aidat alan değil, üyesine kar sağlayan bir dernek olmayı hedefliyoruz.
Erten rezervasyon kampanyaları yüzde 55'e ulaştı. Buradan toplanan paraların bankalar acılğıyla finansman olarak kullanılmasını sağlıyoruz. Erken rezervasyonda bu üç sac ayağı rol alacak. Bu sistem nisan ayında çalışmaya başlayacaktır. Hatalarımızı göreceğiz ve gelecek yıl bütünTürkiye’de çalışır hale getereceğiz.

TÜRKIYE TURIZM BIRLIĞININ KURULMASı
TYD tüm turizmcileri bir çatı altında toplayan “kanun kapsamında” çalışacak “Türkiye Turizm Birliği”nın kurulması alışmaları hızla sonuçlandırılacaktır. Turizm sektör oyuncularını tek platform altında toplayarak devlet ve sektörün ortak oluşturacağı bütçe ve tanıtım pazarlama stratejileri doğrultusunda ortak hareket etmesi temel hedeftir. Yatırımcı ile yatırımı pazarlayanın bir arada olmasını hedefliyoruz.

 

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.