• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Turunç belediyesi devam etmeli

Turunç belediyesi devam etmeli
Turunç Belediye Başkanı Ali Fuat Fidan, nüfusun 2000'in altına düşmesiyle köy statüsüne dönüştürülmesinin haksızlık olacağını söyledi.

Yılmaz Yeter – Aktüel  Marmaris


İSTANBUL- EMITT Fuarında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile görüşen Turunç Belediye Başkanı Ali Fuat Fidan, Turunç Beldesinin nüfusunun 2000'in altında kalması nedeniyle köy statüsüne dönüştürülmesinin haksızlık olacağını söyledi. Turunç belediyesi’nin Türk turizminde önemli bir yeri olduğunu belirten başkan Fidan, “Başbakan tarafından en önemli turizm beldesi ödülü alan bir belde için köy tanımı yakışık almaz” dedi.



Turunç belediyesi standını ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a Turunç ile ilgili hazırladığı dosyayı sunma ve bilgi verme şansı yakalayan Turunç Belediye Başkanı Ali Fuat Fidan  şunları anlattı:

“Yeni sayım sistemi vatandaşlar tarafından henüz çok net algılanmış değildir, sahillerde bulunan belde ve ilçeler nüfusu yazın farklı kışın farklıdır. Bu çok iyi değerlendirilmelidir. 4500 yatak kapasitesi olan beldemizde yazın çalışan personeli kaydettirsek nüfusta beklenilmeyen bir artış sağlanırdı. Yazın beldemizin nüfusu yazlıkçılarla, turistlerle birlikte 15 binlere kadar çıkmaktadır. Bunun dikkate alınması gerekir.”

 

Başkan Fidan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile yaptığı yararlı olduğunu belirterek, “Hazırladığımız dosyanın iyi incelenmesini talep ettim. Geçen yıl bizzat sayın Başbakanımız Turunç belediyesine kanal düzenlemesi nedeniyle ödül verdi. Toplantıya katılan binlerce kişiye 3-4 dakikalık Turunç sunumu yapıldı. Sanırım bunun arkasından belediye hakkımızın elimizden alınması ciddi bir haksızlık olacaktır” dedi.

 



Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise, Turunç Belediye Başkanı Ali Fuat Fidan tarafından sunulan dosyayı yanında bulunan bürokratlarına talimat vererek incelemelerini ve başbakana sunulmak üzere acil bir rapor hazırlatılması talimatı verdi. Bakan Günay “Turizm beldeleri için farklı bir durum söz konusu olacak mı sorusuna, konuyu başbakanımıza sunacak ve bakanlar kurulu toplantısına getireceğiz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.