Önce taşlama olarak yazdım, ama yetersiz olduğunu düşünerek aynı konuya bir kez daha dönmek zorunda duyumsadım kendimi. 'Türk'ün aklı başına sonradan gelir' sözünü sanırım hepiniz duymuşsunuzdur. Ama TBMM Başkanlığı'na sunulan rehberlik kanun tasarısına şöyle bir göz atınca, Türk'ün aklının hiçbir zaman başına gelmeyeceğine ben karar verdim.
Şöyle ki; mesleğe kabul koşullarını taşımamalarına rağmen mesleğe kabul edilmiş olanlar, mesleğe kabulü engelleyen bir suçtan hüküm giyenler ile mesleğe engel hali ortaya çıkanlar bakanlık kararı ile meslekten çıkarılacakmış!..Şimdi siz böyle bir tasarıya ağlar mısınız yoksa güler misiniz?
Yukarıda belirtilen istenmeyen koşulların, adaylarda önceden araştırılması, rehberlik yapmak için kimin sakıncalı olduğu, kimin suç işlediği sınav öncesi tespit edilmesi gerekmez miydi?
Bugüne dek sınavları ama öyle ama böyle başarıyla geçip rehberlik yapmaya hak kazanmış, Turizm Bakanlığı'nın kendilerine vermiş olduğu kokartı boyunlarına asıp yıllarca turizm sektörüne hizmet vermiş rehberlerin, geçmişlerinde suç arayıp, ekmek yedikleri mesleklerinden onları men etmek hangi aklın ve mantığın eseridir diye adama sormazlar mı hiç?!
İnsanlar bu dünyada ot gibi dümdüz yaşamıyorlar elbette. Rehberlerin de tüm diğer eğitimli ve bilinçli kişiler gibi farklı siyasi görüşlere sahip olmaları kadar doğal bir şey yoktur.
Günlük yaşamın acımasız akışı içersinde rehberler her fani gibi yüz kızartıcı olmaması koşuluyla yaşamlarında bazı yanlışlar da yapmış olabilirler.
Ama tüm bunları gerekçe göstererek insanların hayatını karartmak, mesleklerini ellerinden almak, hiçbir vicdana sığmaz. Böyle bir uygulamaya geçmeyi ciddi ciddi düşünenlerin; bu zorlu elemeden geçip, kendilerini aklayabilecek az sayıdaki rehberlere, kendi karanlık dünyalarına uygun tek tip bir rehberlik giysisini zorunlu kılmalarını da kendilerine hararetle tavsiye ederiz!
***
Adeta kitap soluyoruz
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Kitap sayısı, 2002'de 16 milyon iken 2010'da yüzde 117'lik artışla 35 milyonun üzerine ulaştı" demiş
Acaba daha basılmadan imha edilenleri de hesaba kattılar mı?
***
İster inan ister inanma
Sanat Tarihçisi Hayri Fehmi Yılmaz, Tarihi Galata Kulesi için, " Altı Cenova üstü Osmanlı" demiş
Yani sizin anlayacağınız üstü kaval altı şişhane gibi!(şeşhane)
- 11:00 - İtalya'nın en iyi üç çiçek festivali ve çiçek halı geleneği
- 10:00 - İtalya, turizmi köylere yaymak için projeler geliştiriyor
- 09:00 - İspanya'nın 2030 turizm stratejisi: İnsan odaklı eko sistem
- 21:00 - 2025'te en fazla iletişim yapan sektör hangisi?
- 20:00 - AVM sektöründe, ciro artsa da reel daralma yaşandı!
- 19:00 - Alkollü içkilerin satışına ve tanıtımına yasak geliyor
- 18:00 - Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
- 17:00 - Reklamverenler Derneği yeni yönetimini seçti
- 16:00 - Türkbükü'nde turizm tesisinde kapasite artışına onay
- 15:15 - Bodrum’daki otel projesi için düğmeye basıldı,
- 14:08 - Gurme pazarında Çin rakiplerini geride bıraktı
- 13:00 - 13 günlük savaşın Türkiye'ye maliyeti 30 milyar doları aştı
- 12:00 - THY Genel Müdürü Bilal Ekşi'nin aylığı 2 milyon 416 Bin TL
- 11:00 - Otelcilik Tedarikçileri, 15-17 Ekim’de GUEXT Madrid’de buluşuyor
- 10:00 - Amsterdam Art Zoo Museum “Dünyanın En İyisi” seçildi
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.




























