• BIST 9693.46
  • Altın 2513.441
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7723
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 21 °C

Türklerin 40 yıllık çifte vatandaşlık rüyası gerçek oluyor

Türklerin 40 yıllık çifte vatandaşlık rüyası gerçek oluyor
Almanya’daki Türkler yaklaşık 40 yılı aşkın süredir bekledikleri çifte vatandaşlık rüyasına ilk defa bu kadar yaklaştı.

BERLİN - Almanya'da yaşayan Türklerin yıllardır beklediği haber geldi. Milyonlarca kişiyi etkileyecek ‘çifte vatandaşlık’ için geri sayıma geçildi. İşte yeni tasarı ile hayata geçecek değişiklikler...

Almanya’daki Türkler yaklaşık 40 yılı aşkın süredir bekledikleri çifte vatandaşlık rüyasına ilk defa bu kadar yaklaştı.

Son yıllarda ortalama 13 bin Türkiye vatandaşının Alman vatandaşlığına geçtiği tahmin ediliyor. Çifte Vatandaşlık uygulaması olmadığından Alman vatandaşlığına geçenlerin Türkiye vatandaşlığından çıkması gerekiyor.

almanya,-turkler.jpg

Almanya'da yaşayan Türklerin yıllardır beklediği haber geldi.

Yunanistanın Türkiye planı belli oldu... Atinadan Yıldırım hamlesiYunanistan'ın Türkiye planı belli oldu... Atina'dan 'Yıldırım' hamlesi!Haberi görüntüle

Koalisyon hükümetinin, Alman vatandaşlığına geçiş koşullarının kolaylaştırılmasını ve ‘çifte vatandaşlık’ yolunun tamamen açılmasını içeren yasa tasarısını onay için ilgili bakanlıklara gönderildiği açıklandı.

Şu anda geçerli Vatandaşlık Yasası’na göre Alman vatandaşlığına geçme başvurusunda bulunabilmek için 8 yıl olan Almanya’da yasal olarak yaşamak gerekiyor. Tasarıda bu süre 5 yıla düşürülüyor.

ALMANYA'DA DOĞANLARA VATANDAŞLIK VERİLECEK

Tasarı hayata geçerse ebeveynlerden birinin en az 5 yıldır Almanya’da yaşamış olması halinde burada dünyaya gelen çocuklarına doğuştan Alman vatandaşlığı verilecek.

Almanya’da yaklaşık 3.5 milyon Türkiye kökenli yaşıyor. 2000-2020 yılları arasında yaklaşık 700 bin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Alman vatandaşlığına geçti. Ayrıca tasarı ile 2019 yılında getirilen 'Alman yaşam koşullarına uyma' şartı kalkacak.

MUHALEFETTEN SERT TEPKİ

Muhalefet ise tasarıyı sert bir şekilde eleştiriyor. Ana muhalefetteki Hıristiyan Demokrat/Hıristiyan Sosyal Birlik Partileri (CDU/CSU) hükümeti ‘Alman pasaportunu değersizleştirmekle’ suçluyor.

CSU Genel Sekreteri Martin Huber, Alman vatandaşlığına geçiş koşullarının kolaylaştırılmasına karşı olduklarını açıkladı.

CDU Federal Meclis Grup Başkanı Alexander Dobrindt ise 'Alman vatandaşlığına geçişin kolaylaştırılması uyuma katkı sağlamaz. Aksine kaçak göçü körükler' dedi.

Bu haber toplam 1641 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.