• BIST 9530.47
  • Altın 2484.848
  • Dolar 32.5195
  • Euro 34.8601
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 20 °C

Türkiye'den Almanya'ya dönenen 1134 kişide koronavirüs tespit edildi

Türkiye'den Almanya'ya dönenen 1134 kişide koronavirüs tespit edildi
Türkiye’de koronavirüs testi yaptırıp negatif sonuç alan ve Almanya’ya giden 1134 kişide Kovid-19 çıktı. 

BERLİN- Koronavirüsle  (Kovid-) mücadelede kontrolü ele aldığını açıklayan Almanya’nın koronavirüsle başı yeniden belada. Ülkede koronavirüs tespit edilen kişi sayısı 22 bini aşarken, bunların 16 bine yakını Almanya'ya tatilden dönenler arasından çıktı. Almanya'ya Türkiye'den dönen 1134 kişinin pozitif çıkması dikkat çekti.

KOSOVA BİRİNCİ, TÜRKİYE İKİNCİ

Robert Koch Enstitüsü'nün sayılarına göre, 20 Temmuz- 16 Ağustos arasında Almanya içinde 9.519 koronavirüs vakası tespit edildi. Almanya'ya Kosova'dan dönenlerin 1755'inde Kovid-19 tespit edilirken, ikinci sırayı Türkiye'den gelenler aldı. Son 3 hafta içinde Türkiye'den dönen 1134 kişide Kovid-19 tespit edildi.

Bu tespitler, dönenlerin doktorlardan A-Test almasının zorunlu tutulmasıyla gerçekleşiyor. Almanya, test yaptırmadan gelenleri kabul etmiyor ve test yaptırmadan gelenlere, geçerli bir mazeretleri yoksa 25.000 Euro’ya kadar ceza kesiyor. Kasıtlı olarak test yaptırmadan gelenlerin ise cezadan kurtulma şansı yok.

kovid-19-.jpegTÜRKİYE'DEKİ TEST TARTIŞILIYOR

Türkiye'den negatif sonuçlu PCR (Kovid-19) testi alıp gelenlerin, nasıl en geç üç gün içinde Almanya'da koronavirüs pozitif olarak tespit edildiği ise henüz net olarak bilinmiyor.

Almanya’da Türkiye’de yapılan testlerin güvenilir olup olmadığı tartışılırken, bir diğer ihtimal ise bu insanların sahte test sonuçları getirdiklerine yönelik.

Alman kamuoyunun gündemindeki bir diğer konu ise bu kişilerin Türkiye’de testi geçenlerin daha sonra yolda virüse yakalanmaları… Asıl sorunun, Almanya'ya kara yoluyla gelenlerde mi, yoksa uçakla gelenlerde mi olduğu da bilinmiyor.

Havaalanlarında sıkı kontrol yapılırken, kara yoluyla gelenlere de sınırlarda kontrollar var. Yine de Türkler’in bunları aşıp Almanya’da daha sonra nasıl olup da test sonucunda pozitif çıktığı saptanamıyor. Bazı Türkler’in yüksek ateşten kaçmak için sınırlara yaklaşırken ateş düşürücü aldığı öne sürülüyor.

İTALYA VE İSPANYA'YI KATLADIK

Bilinen tek şey, bu sayılarla Türkiye'den dönen koronavirüslü sayısı, 222 Kovid-19 tespit edilen İspanya ile 79 Kovid-19 tespit edilen İtalya'dan dönenleri aşmış durumda.

Türkiye'den gelen bu sonuçlar, 31 Ağustos'a kadar olan “seyahat kısıtlaması”nın daha da uzatılacağının işaretlerini de verdi.

Almanya'da en çok corona virüslü hasta gönderenler arasında Kosova'nın ardından Türkiye ikinci olurken, 786 Kovid-19 pozitif ile Hırvatistan, 297 ile Bosna- Hersek sıralamada yer alıyor.

Bu haber toplam 1992 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.