• BIST 9524.59
  • Altın 2503.709
  • Dolar 32.5811
  • Euro 34.5666
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • Antalya 15 °C

Türkiye'de can kaybı 277'ye vaka 15 bin 679'a ulaştı

Türkiye'de can kaybı 277'ye vaka 15 bin 679'a ulaştı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,, "Vaka sayısı 2 bin 148. Hayatını kaybeden sayısı 63. Ve 363 hastamızın iyileşti" dedi. Böylece Türkiye'deki can kaybı sayısı 277'ye vaka sayısı ise 15 bin 679'a ulaştı.

ANKARA- Corona virüsüne karşı alınan tedbirler kapsamında gerçekleştirilen son Bilim Kurulu toplantısı sonrası kameralar karşısına geçen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıklamalarda bulunuyor. Bugünkü verileri açıklayan Koca, "Vaka sayısı 2 bin 148. Hayatını kaybeden sayısı 63. Ve 363 hastamızın da iyileştiğini ayrıca söylemek istiyorum" dedi. Böylece Türkiye'deki can kaybı sayısı 277'ye vaka sayısı ise 15 bin 679'a ulaştı.

fahrettin-koca.jpg

koca-003.jpgKoca’nın açıklamalarından satır başları;

Çin’de başlayan olay, şimdi bütün hayatı belirlemiş durumda. Hiçbirimiz, herhangi bir insan bu hastalık yokmuş gibi yaşayamaz. 24 saat içinde bile hayat radikal değişiklikler gösteriyor.

Çok uzun yıllardan beri, dünya ortak bir düşmana karşı savaşıyor. Karşımızda sürekli hareket halinde olan, içeri sızacak boşluk arayan, zayıf noktaları tehdit eden bir düşman var. İnsanlık buna ilk kez tanık oluyor. Dayanışma şimdi izolasyonla gerçekleşiyor.

Dünya virüse karşı ne başarı göstermişse bunu izolasyona borçludur. Biz de hastalığın ülkemize girdiğinde bu yolla öteledik. Temas, mesafe, izolasyon… Bu üç kelime hayati önemdeydi. Temas içinde olmayacağız, araya mesafe koyacağız, kendimizi izole edeceğiz.

Bilim insanları hastalık üzerinde çalışıyor, izolasyon konusu her gün daha bir önem taşıyor. Mücadele, önleme mücadelesidir.

Bilim insanları ne diyor, tıp ne diyor ona bakmalıyız. Tıp ne diyor; temastan kaçın, mesafe koy. Bunlar uygulanmazsa diğer tedbirler bizi koruyamaz. Tehdide karşı davranış ortak olmalıdır. Uyguladığınız tedbiri başkalarından talep etme hakkınız var.

İzolasyon mücadelenin şahıs başından ülke başına olan mücadele şartıdır. Mücadelenin başında, Ali amcamız, Gül teyzemiz var, akademisyenimizden esnafımıza bütün insanlarımız var. Bugünler tahammül ve dirayet günlerdir, bugünler şüphesiz geçicidir. Başaracağız, bundan bir an bile şüphe duymuyorum.

Bir yönüyle bu bir halk sağlığı savaşıdır. Hedefimiz az kayıpla çıkmak, virüsü kontrol altına almaktır. Virüsün bütün gücü yayılma fırsatıdır. Bu savaşta bu virüse bu gücü tanımayalım. Kendinizi izole ederek başaracaksınız. Eğer bunu başarmazsak kayıplarımız artacaktır. Gün sonunda daha fazla üzüleceğiz. Stratejimiz sabit hayat olmalıdır, yuvamız gücümüz olmalıdır.

Ben bugünkü verileri de sizlere açıklamak istiyorum. Son 24 saatte 14 bin 396 test yapıldı. Bugünkü vaka sayısı 2 bin 148. Hayatını kaybeden sayısı 63. Ve 363 hastamızın da iyileştiğini ayrıca söylemek istiyorum.

Bazı veriler endişe verici olarak algılanmalı. Tespitlerle virüsü taşıyan hastaları izole ediyoruz, toplumu koruyoruz.

Bu haber toplam 1618 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.