• BIST 8872.85
  • Altın 3007.928
  • Dolar 34.2845
  • Euro 37.163
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 4 °C
  • Antalya 16 °C

Türkiye ve Karadağ vize muafiyeti

Türkiye ve Karadağ vize muafiyeti
Dışişleri Bakanı Ali Babacan ve Karadağ Dışişleri Bakanı Milan Roçen, iki ülke arasında vize muafiyetini sağlayan anlaşmaya imza koydu.

ANKARA-Dışişleri Bakanı Ali Babacan ve Karadağ Dışişleri Bakanı Milan Roçen, iki ülke arasında vize muafiyetini sağlayan anlaşmaya imza koydu. Babacan ve Roçen, Dışişleri Bakanlığı'nda yaklaşık bir buçuk saat süren bir görüşme gerçekleştirdi. İkili, görüşme sonrası ortak basın açıklamasında bulundu.




İki bakan, açıklamaları öncesinde iki ülke dışişleri bakanlıkları arasında genel işbirliği, diplomatların eğitimi ve iki ülke arasında vize muafiyeti konularında anlaşmaya varılan protokollerin altına imza attı. Vize muafiyeti çerçevesinde iki ülke arasındaki turistik ve ticari faaliyetlerin artacağına inandığını kaydeden Babacan, Türkiye'nin turizm alanındaki birikim ve tecrübesini Karadağ'a aktarabileceğini ifade etti.



Karadağ'ın tarihi ve doğal yapısıyla Avrupa'da önemli bir turistik nokta olduğunu kaydeden Babacan, Türkiye'deki turizm yatırımcılarının bu ülkede yatırım yapabileceğini dile getirdi. Karadağ'ın alt yapısının yenilendiğine işaret eden Babacan, Türk müteahhitlerinin de bu ülkedeki alt yapı geliştirme faaliyetlerine eğilebileceğini dile getirdi. Türkiye'nin bir buçuk yıl önce bağımsızlığına ulaşan Karadağ'ı ilk tanıyan ülkelerden biri olduğunu hatırlatan Babacan, Büyükelçi Murat Oğuz'un, Türkiye'nin Karadağ büyükelçisi olarak görevlendirildiğini söyledi.

 

Konuk Bakan Roçen ise, Türkiye'nin Balkanlar'da yaşanan süreci en iyi anlayan ülkelerden biri olduğunu belirterek, görüşmede iki ülke arasındaki dinamik tarihi andıklarını kaydetti. Karadağ'ın 1879'da tek diplomatik temsilciliğini İstanbul'da açtığını hatırlatan Roçen, Türkiye'de Karadağ kökenli 10 binlerce vatandaşın bulunduğunu ve bu kişilerin iki ülke arasında bir köprü olduğunu da belirtti.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.