• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Türkiye seviliyor ve şikayet ediliyor

Türkiye seviliyor ve şikayet ediliyor
Avrupa Türkiye Turizm İş Konseyi Başkanı: Türkiye 2008 yılı satışları tüm Avrupa'da iyi başladı. Yapılan araştırmalar 2008 yılının olumlu geçeceğini gösteriyor.

ANTALYA- Avrupa Türkiye Turizm İş Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner: Türkiye 2008 yılı satışları tüm Avrupa'da iyi başladı. Yapılan araştırmalar 2008 yılının olumlu geçeceğini gösteriyor
Almanya'da 1208 seyahat acentesinin katılımıyla yapılan ankette, Türkiye ile ilgili çok ilginç rakamlar ortaya çıktığına dikkat çeken Baraner: 'Almanya'nın en saygın turizm basını fvw'ye ait "Urlaub Perfekt" dergisinin geçen ay yaptığı bir anket sonucunda, Türkiye ile ilgili kendi içinde paradoks sayılacak rakamlar ortaya çıktığını' söyledi.

 

2008 yılının trendleriyle ilgili ankette, "2008 yılının en trend ülkesi" sorusuna 1208 acentenin 911'i İspanya adalarını (Mallorca, Menorca, vs.) dedi. Hemen ikinci sırada (691) Türkiye ve üçüncü sırada Yunanistan geldi (631). 133 oyla İtalya ve 120 oyla Tunus'un son sıraları paylaşmaları dikkat çekti.

 

"En çok şikâyet edilen ülkeler" sıralamasında, Tunus üzücü olan ilk sırayı aldı (751). Asıl ilginç olan, şikâyet listesinde Tunus'un hemen ardından Türkiye'nin gelmesi oldu (552).

 

Dahası, Tunus ve Türkiye geçen sene yapılan aynı ankette yine en çok şikâyet edilenler listesinin başını çekiyordu.

 

Bu görünüme göre, Türkiye, en çok şikâyet edilenler listesinde 2. sırada, en çok tercih edilenler arasında yine 2. sırada. Üstelik bu yeni bir görüntü değil, yaklaşık 4 yıldır benzer bir fenomen yaşanıyor.

 

Derginin yaptığı anketi dikkatle inceleyenler, aslında bu ilginçliğe bir cevap bulabilir.

En iyi fiyat/hizmet orantısı: 1. Türkiye (893)

En iyi çocuklu aile tatil ülkesi: 1. Türkiye (855)

En iyi otel hizmeti: 1. Türkiye (706)

 

Bu önemli başlıklarda Türkiye'nin birincilikleri alması, Türkiye'nin bunca şikâyete rağmen neden halen en çok tercih edilen 2. ülke olduğunu açıklıyor.

 

Baraner sözlerine lAmanya'da ekonominin genelde iyi gitmesine rağmen net kazançları azalan ve kendi kapılarının önündeki tatil imkanlarındanda yıl içersinde yoğun şekilde faydalanan ve harcama yapan ailelerin senelik yurtdışı tatilleri için bütçelerinin iyice azaldığıa dikkat çekti. Türkiye'nin bu yıl yine bu kadar talep görmesi  gerçek sebebi"2008 sezonundada en az paraya en çok tatil ve en iyi hizmeti aldıkları ülke olduğu ve ayrıca aile turizmine yapılan yatırımların neticesi olarak aile-odalarını dünya standartlarının bile üzerinde oluşun kaynaklanıyor" diye devam etti.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.