• BIST 9693.46
  • Altın 2504.678
  • Dolar 32.5828
  • Euro 34.7996
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • Antalya 21 °C

Türkiye, Hindistan basın yayın organlarında manşet oldu

Türkiye, Hindistan basın yayın organlarında manşet oldu
Hindistan'da Travel Trade Journal, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'a yer verdiği haberde "Türkiye 'Sağlıklı Turizm Sertifikasyonu' Programını Başlattı" şeklinde haber yaptı

YENİ DELHİ / HİNDİSTAN - Hindistan'ın en büyük yayın organlarından olan Travel Trade Journal, Türkiye'nin Covid-19 konusunda aldığı önlemlerden bahsederken, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'a yer verdiği haberde "Türkiye 'Sağlıklı Turizm Sertifikasyonu' Programını Başlattı" şeklinde haber yaptı. Türkiye'nin Yeni Delhi Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Müşaviri Deniz Ersöz'ün verdiği bilgiler ışığında Hindistan'ın önemli bir yayın organında böyle bir haber yayınlanmasının iki ülke arasında arasında giderek artan Türkiye'nin ve Covid-19 sonrası Hindistanlı turistler için hedefe ülke haline geleceği belirtilen turizm faaliyetlerine önemli bir katkıda bulunacağı bildirildi.

travel-trade-journal,-kultur-ve-turizm-bakani-mehmet-ersoy.jpegTravel Trade Journal'da yer alan haber şöyle:
Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2020 yaz sezonundan itibaren geçerli olacak Sağlıklı Turizm Sertifikasyon programını başlattı. Kültür ve Turizm Bakanlığı liderliğinde ve Bakanlığın katılımıyla düzenlenen Sağlıklı Turizm Sertifikasyonu. İçişleri ve Dışişleri Bakanlığı ile tüm sektör paydaşlarının işbirliği içinde, tesis ve yolcuların ulaşım, konaklama, sağlık durumu ile ilgili alınacak çok çeşitli tedbirleri kapsamaktadır. Uluslararası sertifika kuruluşları tarafından verilecek olan bu sertifika, havayolu şirketlerinde, havaalanlarında ve diğer ulaşım, konaklama ve yiyecek ve içecek tesislerinde yüksek düzeyde sağlık ve hijyen gereksinimlerinin karşılandığını belgeleyecektir.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy , uluslararası sertifikasyon kuruluşlarından alınacak belgelendirme programı ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“Türkiye, köklü sağlık sistemi ve alınan tedavi yöntemleri ile Covid 19 sırasında dünya için rol model olmuştur. Bu sertifika programı, Türkiye'nin turizmin normalleşmesine yön verme konusunda öncü bir rol oynayacağını göstermektedir.

Günümüzde, Covid-19 nedeniyle dünyanın dört bir yanında benzersiz gelişmelere yol açan küresel karantina önlemleri daha esnek hale geliyor ve turizm sektörünün kendisi normal süreçlere dönmede hayati bir rol oynuyor. Konuklarımızın kültürümüze değer vermesinin önemi, herkesten önce sağlıklı turizme geçişe hazır olmamıza neden oluyor. Sertifika programımız Türkiye'deki konuklarımızın tatillerini güvenli ve hijyenik bir şekilde yapmalarını ve ziyaretleri sırasında kendilerini rahat hissetmelerini sağlayacaktır. Programımız hava, deniz ve kara taşımacılığı, varış limanları, tatil deneyimi sağlayan tüm tesisler, sektördeki çalışanların sağlık durumu ve turistlerin de dahil olduğu önleyici ve koruyucu adımları kapsamaktadır.

Sağlıklı Turizm Sertifikasyon programı 4 ana sütundan oluşmaktadır…

Yolcunun Sağlık ve Güvenliği, check-in anından check-out'a kadar yolcular için uygulanması gereken önlemleri kapsar. O içerir; maskesiz yolcuların ilgili terminallere girmesine izin vermemek, yolculara ücretsiz maske sağlamak, terminal binalarının girişinde termal kamera ve vücut sıcaklığı ölçümü yapmak, gerekirse dezenfeksiyon halıları ve dezenfeksiyon kabinleri hazırlamak, yolcular için gerekli protokolleri uygulamak seyahat açısından risk grubu teşhisi konan

Çalışanın Sağlığı ve Güvenliği , ulaşım, konaklama ve yiyecek-içecek tesislerinde fiziksel ve zihinsel olarak sağlıklı personel sağlanmasına yönelik önlemleri kapsar. Personelin hijyen ve sanitasyon eğitimleri, psikolojik destek, gerekli hijyen / sağlık ekipmanlarının sağlanması, personelin hem termal kameralarla kontrol edilmesi, hem de termometreler ve planlama vardiyaları, toplantılar ve personelin düzenli sağlık kontrolleri vb. bu başlık altında yer alan diğer makaleler.

Tesislerde alınan önlemler , salgının yayılmasını önlemek için alınması gereken adımları kapsar. Bu gibi durumların önlenmesi durumunda, konaklama, yiyecek ve içecek tesisleri tarafından uygulanması gereken süreçler sertifika kapsamında tanımlanmıştır. Sertifikasyon, bu tür tesislerde çalışan personel içinde pandeminin yayılmasını kontrol etmek için gerekli olan sosyal mesafe, temas, izolasyon gibi önlemlerin uygulanmasını ve kontrol edilmesini sağlar.

Ulaşım araçları açısından alınan önlemler, hava, kara ve deniz taşımacılığı için belirli önlem ve düzenlemeleri içermektedir. Ulaşım aracı personelinin eğitimi, personelin dokunulmazlık belgesi, ulaşım araçlarının sterilizasyonu ve yolcu taşıma sisteminin güvenli mesafe standartlarına göre düzenlenmesi sertifika kapsamında tanımlanmıştır.

Bakan Ersoy, Covid-19'dan sonraki normalleştirme süreci açısından sertifika programı ve tarihlerle ilgili aşağıdaki açıklamaları yaparak bu konuda gösterilen hassasiyet ve önemi vurguladı:

“4 Mayıs 2020 itibariyle havaalanları, iç havayolları, otoyollar ve turizm tesisleri açısından ayrı olarak düzenlenen pandemik protokolleri ve sertifika protokollerini tamamladık. Mayıs ayı itibarıyla oteller için sertifikasyon sürecinin uygulanmasına başlamayı planlıyoruz. Bakanlığımızın internet sitesi de dahil olmak üzere tüm kanallar aracılığıyla 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren bu sertifikayı alan tesisleri listelemeye başlayacağız.

Türkiye Cumhuriyeti olarak ülkemize gelen vatandaşlarımızın ve misafirlerimizin ziyaretleri sırasında kendilerini rahat hissetmelerini sağlamak için sorumluluk bilinciyle hareket ediyoruz. Türk halkının misafirperverliğini belirten bir atasözü var: 'Mandal ipi her zaman çıktı!' (Başımın üstünde yerin var). Bunu her zaman öncü prensip olarak kabul ettik ve bu prensibe dayanarak gerekli önlemleri almaya devam edeceğiz '' dedi.

Bu haber toplam 1994 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.