• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Türkiye güvenli bir kültür ülkesidir

Türkiye güvenli bir kültür ülkesidir
Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Haluk Dursun, “Türkiye'nin az bilinen yerlerini ortaya çıkararak, zengin çeşitliliğini tanıtıyoruz.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
BERLİN-
Türkiye’nin güvenli bir ülke olduğunu ve kültür varlıklarına sahip olduğunu dünyaya östermek için çalışmalar yaptıklarını belirten Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Haluk Dursun, “Türkiye'nin az bilinen yerlerini ortaya çıkararak, engin çeşitliliğini tanıtıyoruz. Türkiye’nin kültür turizminde önemli bir ülke olduğunu göstermek istiyoruz” dedi.

itib-dursun2.jpg

ITB Berlin Fuarı’nda düzenlenen basın toplantısına Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof.Dr. Haluk Dursun, Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Aydın ve Berlin Kültür Müşaviri Dr. Tahsin Yılmaz katıldı.

HIÇBIR ÜRÜNÜ ÖTEKILEŞTIRMEDEN GELECEĞE AKTARMAK ISTIYORUZ
Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof.Dr. Haluk Dursun toplantıda şunları söyledi: “Türkiye olarak hiçbir ürünü ötekileştirmeden koruyarak gelecek çağlara aktarmak istiyoruz. Ben Ayasofya'da 2 Papa, Alman Cumhurbaşkanı ve Obama'yı misafir ettim. Orada restorasyonun nasıl yapıldığını ve kültürel özellikleri anlatmak istedim. Ayasofya'da giriş kapısı M.Ö II. Yüzyıla ait Tarsus'tan Anadolu'daki bir tapınaktan getirilmiştir. Ayasofya kültürel çeşitliliği en güzel gösteren tarihi eserlerden biridir. Bir diğeri ise Topkapı Sarayı’dır. Her sene bu 2 müze en çok ziyaretçiyi ağırlar. Her bir müzemizi yaklaşık 3.5 milyon kişi ziyaret etti. Hiçbir ürünü ötekileştirmeden koruyarak gelecek çağlara aktarmak istiyoruz. Ben Ayasofya'da 2 Papa, Alman Cumhurbaşkanı ve Obama'yı misafir ettim. Orada restorasyonun nasıl yapıldığını ve kültürel özellikleri anlatmak istedim. Ayasofya'da giriş kapısı M.Ö II. Yüzyıla ait Tarsus'tan Anadolu'daki bir tapınaktan getirilmiştir.

dursun-itb1.jpg

SAVAŞLA ANILAN SUREYE SINIRINDA ANTAKYA MÜZESİ KURULDU
Göbeklitepe kazılarında M.Ö 8 binli yıllara kadar gidildi. Urfa'nın bu özelliğini UNESCO önceliğinde tekrar tekrar gündeme getirme düşüncesindeyiz. Gaziantep'te Zeugma Müzesi Roma dönemine ait mozaiklerin olduğu bir müzemiz. Savaşla anılan Suriye sınırında Antakya mozaik müzesi kuruldu.

SULTANLARIN MEKANINDA KAHVE İÇİLECEK
Kars'ta Ani bölgesi yeni bir destinasyon olarak öne çıkıyor. Van Gölü'ndeki Akdamar Adası'nda dini ayinlerin yapıldığı bir yerdir. Bunlar Türkiye'nin çok bilinen yönleri değildir.
Topkapı Sarayı mutfakları restorasyon nedeniyle kapalıydı. Burada büyük bir Çin porselenleri koleksiyonu var. Burada sultanların kahve içtiği yerde kahve içilebilecek. Helvadan ve kahveden başlayarak farklı gastronomik lezzetleri tatmak mümkün olacak.

KAPADOKYA, KAYAK MERKEZİDE OLACAK
Kayseri şehrinin Erciyes Dağı son yıllarda önemli bir atılım yapıldı. Kayak yapanları Ürgüp, Göreme'ye götürmek, Kapadokya'ya gelenleri Erciyes Dağı'na çıkarmak niyetindeyiz. Artvin'den başlayıp Sinop'a kadar olan Karadeniz Bölgesi'ni de öne çıkarmak istiyoruz. Sinop bir slow cities modelidir. Burası teknoloji ve sanayinin uğramadığı bir yer. Yine Karadeniz yayla turizmi ile rağbet göreceğine inanıyoruz.

ÖZEL MÜZELERIN SAYıSı ARTTı
Türkiye'de özel müzelerin sayısı devlet müzelerinin sayısını geçti 200'e yakın özel müze açıldı. Koleksiyondan müzeye geçiş sermaye için önemli bir adım. Türkiye bölgesinde güvenilir bir ülkedir. Türkiye'ye gelen bir turist güvenlikli bir ülkeye geldiğini bilecek. Aynı zamanda aldığı malın kalitesinden güven duyacak.

TÜRKİYE UCUZ ÜLKE DEĞİLDİR
Ticari zekanın pratik tarafı bu kültürel bölgelere tur yapmak. Bu konuda tur operatörlerine destek olmak amacındayız. Verilen fiyatın kalite ve standart karşılığını almak ve bu konuda güvenilir olmak istiyoruz. Fiyatların indirimi söz konusu değil. Çünkü Türkiye ucuz bir ülke olmak istemiyor.

IRFAN ÖNAL: YENİ GOLF BÖLGELERİ YARATIYORUZ
Tanıtma Genel Müdürü Irfan Önal, Bakanlığın 2013 projesi ile Güney Batı Ege'de, Antalya'nın arkasında ve Doğu Akdeniz'de golf bölgeleri yaratmak istediklerini belirterek “Belek'te yakaladığımız başarıyı diğer bölgelere taşımak istiyoruz.

RUSYA PAZARINDA BÜYÜK AZALMA BEKLEMİYORUZ
Almanya 5 milyon 250 bin misafir ile en çok ziyaretçi ağırladığımız ülke. Rusya ise 4.5 milyon ziyaretçi ile ikinci olarak misafir ağırladığımız bir ülke. Rusya'nın yaşadığı ekonomik gelişmeler turizmi etkileyecektir. Rusya pazarına ilişkin gayretlerimiz sürecek. Büyük bir azalma beklemiyoruz. Açıkcası fiyat düşüleceği kanısında değiliz."
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.