• BIST 13198.84
  • Altın 6838.16
  • Dolar 48.8012
  • Euro 55.9208
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 22 °C

Türk İş Kadınları Plaket Töreni'nde 'Başarılar' Ödüllendirildi

Türk İş Kadınları Plaket Töreni'nde 'Başarılar' Ödüllendirildi
Türk İş Kadınları Platformu tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen Türk İş Kadınları Plaket Töreni, İstanbul’da iş, sanat ve cemiyet dünyasını buluşturdu. Gecede farklı sektörlerde başarı gösteren 100 kadın girişimciye plaket verildi.

İSTANBUL – Türk İş Kadınları Platformu tarafından, kurucu Ferhat Muğurtay öncülüğünde düzenlenen 6.Türk İş Kadınları Plaket Töreni, 17 Eylül 2026 tarihinde Hilton İstanbul Maslak’ta gerçekleştirildi.
Pınar Altuğ Atacan ile Burak Törün’ün sunuculuğunu üstlendiği geceye Türkiye’nin farklı illerinden ve yurt dışından kadın girişimcilerin yanı sıra iş, sanat, medya ve cemiyet dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

100 girişimci iş kadını plaket aldı

Kadın girişimcilerin başarılarını görünür kılmak ve iş dünyasında örnek oluşturan çalışmaları kamuoyuyla buluşturmak amacıyla gerçekleştirilen törende, farklı sektörlerden 100 girişimci iş kadını plaketle ödüllendirildi.

turk-is-kadinlari-platformu.jpg  turk-is-kadinlari-platformu-002.jpg

Gecede Monik İpekel, Türkan Şerbetçi, Esin Yağmurdereli, Av. Bedia Teymur, Zahide Yetiş, Kibariye, Nur Ertürk, Nermin Öztürk, Tuğba Özay ve Pınar Bent’in de aralarında bulunduğu isimlere plaketleri takdim edildi.

Organizasyon, ödül töreninin yanı sıra katılımcıların yeni iş bağlantıları kurmasına, farklı sektörlerden temsilcilerle buluşmasına ve olası iş birliklerini değerlendirmesine de ortam sağladı.

“Kadın girişimcilerin başarılarını görünür hale getiriyoruz”

Programda konuşan Türk İş Kadınları İmtiyaz Sahibi Ferhat Muğurtay, kadın girişimciliğinin Türkiye ekonomisindeki önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Türk İş Kadınları Plaket Töreni’ni altı yıldır büyük bir gururla düzenliyoruz. Amacımız, üretim yapan, istihdam sağlayan ve ülke ekonomisine değer katan kadın girişimcilerimizin başarılarını görünür hale getirmek ve onları hak ettikleri şekilde onurlandırmaktır. Bu organizasyon, aynı zamanda yeni iş birliklerinin kurulduğu, markaların tanıtıldığı ve güçlü bir iş ağı oluşturan önemli bir platform haline geldi.”

Muğurtay, Türk İş Kadınları Platformu’nun yıl boyunca kadın girişimcilere dijital görünürlük, kurumsal tanıtım, sektörel iletişim ve iş ağı oluşturma olanakları sunduğunu belirterek, platformun her geçen yıl daha fazla girişimciye ulaştığını ifade etti.

Kadınların ekonomideki rolüne dikkat çekildi

Tören boyunca farklı sektörlerde faaliyet gösteren kadın girişimciler başarı hikâyelerini paylaşırken, kadınların üretim, istihdam ve ekonomik hayata sağladıkları katkılar da gündeme taşındı.

İş dünyasının yanı sıra sanat, medya ve sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin de katıldığı gece, plaket takdimlerinin ardından gerçekleştirilen buluşmalarla sona erdi.

7. tören Mayıs 2027’de

Türk İş Kadınları Platformu, 6’ncı organizasyonun ardından gelecek yıl için hazırlıkların başladığını açıkladı. 7. Türk İş Kadınları Plaket Töreni’nin Mayıs 2027’de gerçekleştirilmesi planlanıyor.

2027 organizasyonuna ilişkin başvuru ve adaylık sürecinin ayrıntılarının platformun internet sitesi üzerinden duyurulacağı bildirildi.

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.