• BIST 10247.01
  • Altın 4277.513
  • Dolar 39.8442
  • Euro 46.9697
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 23 °C
  • Antalya 32 °C

Türk milyarderlerin Yunanistan yatırımları

Türk milyarderlerin Yunanistan yatırımları
Yunan basını, Türk milyarderlerin son bir yılda Yunanistan’a yaptığı 500 milyon euroluk yatırımı analiz etti. İşte sektörlere göre yatırım detayları…

ATİNA - Yunan basını, Türk milyarderlerin son bir yılda Yunanistan’a yaptığı 500 milyon euroluk yatırımı analiz etti. İşte sektörlere göre yatırım detayları…Yunanistan’ın Oema haber sitesi, Türk iş insanlarının son bir yılda ülkeye 500 milyon euroyu aşan yatırım yaptığını duyurdu.
Türk milyarderlerin turizm, enerji, perakende ve gayrimenkul alanlarındaki hamleleri Yunan basını tarafından detaylı bir şekilde incelendi.

RAHMİ KOÇ: MİDİLLİ’DE MARİNA VE VİLLA YATIRIMLARI

Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç’un, Midilli’deki marina ve villa projeleri dikkat çekiyor. Koç’un 2,8 milyar dolarlık kişisel serveti ve ailenin 6 milyar dolarlık toplam varlığı, Yunan medyasında öne çıkan detaylar arasında.

FERİT ŞAHENK: DOĞUŞ GRUBU’NUN YUNANİSTAN’DAKİ GERİ ÇEKİLİŞİ

Doğuş Grubu, Hilton ve Astir Palace gibi prestijli yatırımların yanı sıra birçok marinaya sahip olsa da mali sıkıntılar nedeniyle bu varlıklardan çekildi. Şahenk’in strateji değişikliği, Yunanistan pazarındaki dinamikleri etkiledi.

İNAN VE İPEK KIRAÇ: ATİNA’YA DOĞALGAZLI OTOBÜS TESLİMİ

Kıraç Ailesi’ne bağlı Karsan, Atina’ya Menarini markasıyla 200 doğalgazlı otobüs teslim etti. Bu hamle, Kıraç Holding’in Yunanistan’a dolaylı girişi olarak yorumlandı.

Haberde, İnan Kıraç ile evlatlık kızı İpek Kıraç arasındaki yönetim krizine de kısaca değinildi.

MUSTAFA KÜÇÜK: LC WAİKİKİ İLE PERAKENDEDE LİDERLİK HEDEFİ

“Türk Zara’sı” LC Waikiki, Yunanistan’da 13 mağazayla sektörde öncü konumda. 2026’ya kadar mağaza sayısını 30’a çıkarmayı hedefleyen marka, Avrupa’nın en büyük üç perakendecisinden biri olma yolunda ilerliyor.

HALIT CINGILLIOĞLU: MEGANİSİ ADASINDA GAYRİMENKUL PROJELERİ

Halit Cıngıllıoğlu’nun Yunanistan’da kurduğu gayrimenkul şirketi, Meganisi adasında yeni projelere imza atıyor. Bu yatırımın detayları, Türkiye’de ilk kez PD tarafından kamuoyuna duyurulmuştu.

Bu haber toplam 1030 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.