• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Turizmci türbanı düşünmüyor

Turizmci türbanı düşünmüyor
AKTOB Başkanı Çorabatır, türban konusunun yabancı gazetelere yanlış yansıtılması halinde Türkiye'nin imaj sorunu yaşayabileceği uyarısında bulundu.

ANTALYA -Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır, turizmcilerin gündeminde türban konusunun yer almadığını söyledi. Çorabatır, türban konusunun yabancı gazetelere yanlış yansıtılması halinde Türkiye'nin imaj sorunu yaşayabileceği uyarısında bulundu.




AKTOB'un yeni yönetim kurulu düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı. AKTOB'daki toplantıda iki yıllık görev süreleri içerisinde yapmayı planladıklarını hakkında konuşan Başkan Sururi Çorabatır basın mensuplarının sorusu üzerine türban konusunda açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin şuan ki gündemini oluşturan türbanın turizm bölgelerinin gündemi olmadığına işaret eden Çorabatır, ancak konunun yabancı medya kuruluşlarına yanlış yansıtılması halinde Türkiye'nin imaj sorunu yaşayabileceği uyarısında bulundu. "Akdeniz turizminin gündemi türban değildir." diyen Çorabatır şöyle devam etti:

 

"Şu anda bu konu meclisten geçti. Cumhurbaşkanının önünde duruyor. Anayasa Mahkemesi'ne gitme durumu olacak. Bu olay Türkiye'deki gibi yabancı basına yansırsa imajımızla ilgili problemler olabilir. Bizim gündemimizde özellikle de turizmimizde bunun olmaması lazım. Çünkü bizim tartışmamız gereken başka konular var. Sektörün dövizle ilgili, alkollü içeceklerden alınan ÖTV'yle ilgili, çalışma ve istihdamla ilgili, turizm sezonunun 12 aya yayılabilmesi ile ilgili, turizmin çeşitlendirilmesi ile ilgili sorunları var. Bizim gündemimizde bu konular var. Türban konusu siyasi bir olaydır."

 

Çorabatır, "Avrupa'ya 1960'lı yıllarda giden birçok vatandaşımız oldu. Bunların hepsi başı açık gitmedi. Türbanla, başörtüsüyle giden birçok vatandaşımız var. Bu 40 yıldır tartışılan bir olay. Ama bu süre içinde Türkiye turizminin son 15-20 yılda nerelere geldiğini hep beraber görüyoruz. İmajımızla ilgili problemler yaratmadığı takdirde bizi bu konunun pek etkileyeceğini tahmin etmiyorum." diye konuştu.

 

Antalya'ya bu yıl 8,5 milyon turist geleceği beklentisi içinde olunmasına karşın ön rezervasyonlara bakıldığında rakamın 9 milyona çıkabileceğini aktaran Çorabatır, "Avrupa pazarında yüzde 10 ile 15 civarında artış bekliyoruz. Rus pazarında da büyüme olacağını tahmin ediyoruz. Antalya'ya direk uçuşların olması turist sayısının artmasına olumlu katkıda bulunur. Bu nedenle Avrupa'nın çeşitli kentlerinden ve Rusya'dan Antalya'ya direk uçak seferleri konulmasını istiyoruz." dedi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.