• BIST 9057.97
  • Altın 2293.771
  • Dolar 32.3117
  • Euro 35.128
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 21 °C

Turizm sezonu öncesi Antalya'da simit tezgahları yenileniyor!

Turizm sezonu öncesi Antalya'da simit tezgahları yenileniyor!
Antalya merkezindeki zaman içinde eskiyen simit tezgahları, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in planlı kurallı kimlikli kent vizyonu çerçevesinde yenileniyor.

Abdurrahman Büyükkeskin
Antalya -
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Başkan Muhittin Böcek’in talimatıyla kent merkezindeki simit tezgahlarını yeniliyor. Simitçi esnafının daha hijyenik ve modern bir ortamda satış yapabilmeleri için kent estetiğine uygun yeni nesil simit tezgahları üretiliyor. Oldukça şık ve modern bir tasarımı olan tezgahlar bayram sonrası esnafa dağıtılacak.

Antalya merkezindeki zaman içinde eskiyen simit tezgahları, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in planlı kurallı kimlikli kent vizyonu çerçevesinde yenileniyor.

Türkiye'nin vazgeçilmez sokak lezzetlerinden biri olan simit, Büyükşehir Belediyesi tarafından Antalyalılara artık daha hijyen koşullarda ve şık tezgahlarda sunulacak. Yeni simit tezgâhların projesi ve imalatı Büyükşehir Belediyesi iştiraki EKDAĞ A.Ş tarafından yapılıyor.

simit-tezgahlari-yenileniyor!.jpg163 ADET YENİ NESİL TEZGAH

AKDAĞ'a bağlı Boğaçayı atölyelerinde yeni nesil simit tezgâhlarının üretim ve montaj işlemi hızla devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin merkez ilçelerinde simit artık daha modern ve hijyenik yeni nesil simit tezgahlarından satışa sunulacak. Üretimi süren 163 adet simit tezgâhı Ramazan Bayramı sonrası esnafa teslim edilecek.

simit-tezgahlari-yenileniyor!-001.jpgHİJYENİK ORTAMDA SATIŞ YAPILACAK

Büyükşehir Belediyesi EKDAĞ Sosyal Tesisler Müdürü Hakan Yurttaş, yeni nesil simit tezgâhlarıyla simitçi esnafının daha sağlıklı şartlarda satış yapılabileceğini, vatandaşların gönül rahatlığıyla simit tüketebileceğiniz ifade etti. Yurttaş,  “EKDAĞ tarafından projesi ve imalatı yapılan simit tezgahları kent estetiğine uygun şekilde tasarlandı. Yeni nesil simit araçları ürünlerin hem tazeliğini koruyacak hem de güneş ve yağmur gibi dış etkenlerden koruyacak. Kentin farklı noktalarında simit satışı yapan esnaflara Ramazan Bayramı sonrasında yeni ve modern araçları teslim etmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.
simit-tezgahlari-yenileniyor!-002.jpg

Bu haber toplam 1180 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.