• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Turizm mezunlarına ABD'de staj

Turizm mezunlarına ABD'de staj
Edurehber Yurtdışı Eğitim ve Kariyer Rehberi tarafından düzenlenen III. Uluslararası Kariyer Zirvesi, turizm mezunlarına ABD'de 6-18 ay staj imkanı veriyor.

İSTANBUL- Edurehber Yurtdışı Eğitim ve Kariyer Rehberi tarafından düzenlenen III. Uluslararası Kariyer Zirvesi, 17 Şubat'ta Educaturk bünyesinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek. Etkinlik boyunca mülakata alınacak Turizm Otelcilik mezunu ve son sınıf öğrencisi, ABD'deki işveren firma temsilcileriyle bir araya gelerek işe yerleşme fırsatı yakalayacak.

 



Edurehber Yurtdışı Eğitim ve Kariyer Rehberi tarafından düzenlenen III. Uluslararası Kariyer Zirvesi, 17 Şubat'ta Educaturk bünyesinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek. Çeşitli sunum ve mülakatların olduğu III. Uluslararası Kariyer Zirvesi, gençleri ABD'deki işveren firma temsilcileriyle bir araya getirecek. Zirve süresince yapılacak sunumlarda ABD'de iş ve çalışma olanakları, vize alım süreci, bankacılık işlemleri, konaklama şekilleri gibi konular paylaşılırken; pek çok turizmci, ABD'deki önemli firmalarda (otel, eğlence merkezi, restoran, cafe, tur firmaları vs.) internship kapsamında işe yerleştirilecek.

 

ABD'li işverenlerle karşılıklı görüşecekler

 

Katılımın ücretsiz olduğu zirvede dileyen katılımcılar, kayıt masasına isimlerini yazdırarak ABD'deki mevcut iş fırsatlarıyla ilgili firma temsilcileriyle yüz yüze mülakata katılabilecekler. ABD'deki açık iş pozisyonlarına yönelik Türkiye'ye gelen işveren firma temsilcileri yaptıkları mülakat sonucunda işe alım işlemlerini de tamamlayacaklar. Bu sayede gençler, profesyonel iş yaşamlarına ilk adımı Amerika'da atma ve yurtdışında çalışma deneyimi edinerek kariyerlerini geliştirme fırsatı bulacaklar. Internship programına kabul edilen turizmci gençler, ABD'deki önemli turizm firmalarında (otel, eğlence merkezi, restoran, cafe, tur firmaları vs.) 6–18 ay süresince çalışıp, para kazanma fırsatını elde edecekler.

 

ABD'de çalışma imkanları tanıtılacak

 

III. Uluslararası Kariyer Zirvesi boyunca Rumeli fuar alanında kurulacak stantlarda, Amerika'da Internship programlarına katılacak olan öğrenci ve mezunların ihtiyaç duydukları çeşitli konularda aydınlatılması sağlanacak. Bu konuların başında ise kredi olanakları, para transferleri, yurtdışında ATM kullanımı, hesap açma, telefonla iletişim, vize süreci ve işlemleri, ulaşım seçenekleri, konaklama işlemleri, havayolu kuralları ve tatil turları gibi başlıklar geliyor.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.