• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Turizm KDV için tebliği bekliyor

Turizm KDV için tebliği bekliyor
Turizmde KDV indirimi uygulamasının tebliği beklenirken, yapılan hesaplamalara göre indirimin devlete maliyeti 800-900 milyon YTL'yi bulacak.

İSTANBUL-2008’de yürülüğe girecek KDV indirimi uygulamasının tebliği beklenirken, yapılan hesaplamalara göre indirimin devlete maliyeti 800-900 milyon YTL'yi bulacak.

 

Otel, motel, pansiyon, tatil köyü ve benzeri konaklama tesislerinde, geceleme hizmeti 1 Ocak 2008 tarihinden itibaren yüzde 8 KDV'ye tabi olacak. Bunun dışında verilen ve ayrıca belgelendirilen hizmetler ise yüzde 18 KDV'ye tabi olacak. Bir oteldeki geceleme yüzde 8 KDV'ye tabi iken, bunun dışında yemek, içki ve benzeri hizmetlerde yüzde 18 KDV uygulanacak. Ancak otellerde, "herşey dahil" paket fiyat veriliyorsa, paket içindekilerin KDV oranı da yüzde 8 olacak. Ancak alkollü içkilerin KDV'sinde indirim yapılamayacak.

 

Kahvehane, kır kahvesi, çay bahçesi, çay ocağı, kıraathane, kafeterya, pastane, ayakta yemek yenilen yerler, yemeği pakette satan veya diğer şekillerde yemek hizmeti sunan yerler (hazır yemek şirketleri dahil), lokanta, içkili lokanta, kebapçı ve benzeri yerlerde verilen hizmetlerde uygulanan KDV oranı da yüzde 18'den yüzde 8'e inecek. Ancak bu yerlerde verilen hizmetler içinde alkollü içecek servisinin de bulunması halinde, hizmetin bu içeceklere ilişkin kısmında yüzde 8 KDV oranı uygulanmayacak. İçkiye yüzde 18, yemeğe yüzde 8 KDV hesaplanacak.

Öte yandan gazino, açık hava gazinosu, bar, dans salonu, diskotek, pavyon, taverna, birahane, kokteyl salonu ve benzeri yerlerde verilen hizmetlerde herhangi bir oran indirimi yapılmadığından buralarda verilen hizmetlere uygulanan KDV oranı yüzde 18 olarak devam edecek. Bu yerlerin tanımında ise çeşitli kanunlarla yürürlük kazanan "İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik" esas alınacak.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.