• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Turizm Danışma'nın işi azaldı

Turizm Danışma'nın işi azaldı
Alanya'da huzur ve güven ortamı üzerine hizmet veren Turizm Danışma ve Yardımlaşma Ofisi'ne başvuran turist sayısını her geçen yıl azalttı.

ANTALYA -Antalya'nın Alanya ilçesinde hizmet veren Turizm Danışma ve Yardımlaşma Ofisi'ne başvuran turist sayısı her geçen yıl azalıyor. Ofise başvuranların sayısı geçen yıla göre yüzde 13 azalırken, turizmciler bu düşüşü ilçedeki olumsuzlukların azalmasına bağlıyor. Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) yetkilileri ise ilçe merkezine gelen turist sayısındaki düşüşün ofise başvuruları azalttığını düşünüyor.

Alanya Belediyesi, Alanya Ticaret, Sanayi Odası (ALTSO) ve ALTİD tarafından oluşturulan Alanya Turist Danışma ve Yardım Ofisi'ne yardım almak için başvuran yaban turist sayısında düşüş yaşanıyor. ALTİD'den alınan istatistiklere göre; 2006 yılında 5 bin 253 turist ofise başvurarak yardım isterken bu rakam 2007 yılında 4 bin 665'e geriledi. 2005 yılında ise ofise 7 bin 46 yabancı uyruklu turist müracaat etmişti. Ofise başvuru yapanların çoğunu Almanlar oluştururken, ofisten en çok Alanya'nın tarihi yerleri, adres, ulaşım gibi konular hakkında bilgi istendiği öğrenildi.

 



ALTİD Basın Sözcüsü Hayriye Argun, 2005 yılında kurulan Turizm Danışma Ofisi'ne yapılan başvurulardaki düşüşün ilçe merkezine gelen turist sayısındaki azalmadan kaynaklandığını söyledi. Önceki yıllara göre Alanya merkeze gelen turist sayısında ciddi anlamda azalma olduğuna dikkat çeken Argun, ilçeye bağlı beldelerin de turistlerin gözdesi haline geldiğine işaret etti. Dünyanın dört bir yanından gelerek beldelerde tatil yapan turistlerin Alanya'ya gelerek ofise başvurmalarının mümkün olmadığını anlatan Argun, turistlerin tatil yaptıkları oteldeki tercümanlarla sorunlarını giderdiğinin altını çizdi.



 

'İlçedeki huzur ortamı ofise başvuruyu düşürdü'

 

Kleopatra Otelciler Birliği Başkanı Mustafa Kahya ise ofise başvurulan yıldan yıla azalmasını ilçedeki huzur ortamına bağladı. Alanya'daki olumsuzlukların her geçen gün azaldığını hatırlatan Kahya, olumsuzluklarla birlikte başvuruların azalmasının doğal olduğunu kaydetti. Alanya esnafının artık bilinçli hale geldiğini ifade eden Kahya, ilçede hizmet veren esnafların eskiden olduğu gibi yüksek fiyatta mal satarak turisti kandırmadığını belirtti. Esnaftan şikayetçi olan turistlerin önceki yıllarda çok fazla olduğunu hatırlatan Kahya, turizmin geleceği için turistleri ülkelerine memnun göndermenin çok önemli olduğuna işaret etti.

 




Oba Otelciler Birliği Başkanı Hızır Bozdoğan da müşteri memnuniyetinin artmasının ofise başvuruları azalttığını söyledi. Önceki yıllarda otellerdeki kalitesiz hizmetten dolayı ofise başvurularda patlama yaşandığını hatırlatan Bozdoğan, öneri ve şikayetlerle birlikte kendisine çeki düzen veren otellerin daha kaliteli bir hale geldiğinin altını çizdi. Turizm olarak Alanya'nın çok iyi bir seviyeye ulaştığını aktaran Bozdoğan, "2007 yılı içinde Alanya'ya yaklaşık 1,5 milyon turist geldi. Bu turistlerin içinden 4 bin 665 kişinin Turizm Danışma Ofisi'ne başvurması gayet doğal. Zaten ofise başvuranların çoğu şikayette bulunmuyor. Alanya'nın tarihi ve turistik mekanlarının yerini öğrenmeye çalışıyor" diye konuştu.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.