• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 27 °C

Turizm beldeleri fazla ödenek

Turizm beldeleri fazla ödenek
Alanya belde belediye başkanları yaz aylarında artan nüfus nedeniyle kendilerine gönderilen ödeneğin Anadolu'daki belediyelere göre farklı olmasını istiyor.

ANTALYA -Antalya'nın Alanya ilçesindeki belde belediye başkanları yaz aylarında artan nüfus nedeniyle kendilerine gönderilen ödeneğin Anadolu'daki belediyelere göre farklı olmasını istiyor. Turizm beldelerindeki nüfus yaz aylarında kış aylarına göre ortalama 4 kat artıyor. Turizm bölgesi olmaları nedeniyle kış ve yaz dönemlerinde nüfuslarının değiştiğini ifade eden başkanlar, ödeneklerde yeni düzenlemeler yapılmasını belirtiyor.

Konaklı beldesi Belediye Başkanı Abdullah Sönmez, kendilerine gönderilen yıllık ödenekle yeteri kadar hizmet yapamadıklarını söyledi. "Verilen para kadar hizmet yapıyoruz." diyen Sönmez, kışın belde nüfusunun 28 bin, yazın ise bu nüfusun 120 bine çıktığını belirtti. Nüfus artışının hizmet konusunda sıkıntı yarattığına işaret eden Sönmez, turizm beldelerine gönderilen ödeneklerin arttırılması gerektiğini kaydetti.

 

Mahmutlar beldesi Belediye Başkanı Alaattin Çakır de İller Bankası'nın halen 2000 yılındaki nüfusa göre ödenek verdiğini vurguladı. Bakanlıkların, turizm beldelerini kış ve yaz dönemi olmak üzere iki ayrı kategori de değerlendirmesi gerektiğini aktaran Çakır, turizm bölgesindeki giderlerin yaz ve kış dönemlerinde çok büyük farklılıklar gösterdiğine işaret etti. Ödeneklerin yaz ve kış dönemlerindeki nüfusa göre belirlenmesini isteyen Çakır, halkın yeteri kadar hizmet alabilmesinin gönderilen ödeneğe bağlı olduğunu ifade etti.

 

Beldelerindeki kış ile yaz nüfusu arasındaki farkın 12 bin olduğunu aktaran Kestel Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, turizm beldelerine ek ödenek gönderilmesini savunuyor. Beldedeki nüfusun kış aylarında 3 bin civarında olduğunu belirten Yücel, yaz döneminde gelen tatilcilerle birlikte belde nüfusunun 15 bine çıktığını anlatarak, "İller Bankası'nın belirlediği kritere göre para geliyor. Bu da yaz dönemi için çok yetersiz. Bu konuda gerekli bakanlıklara müracaat edilmeli. Gerekirse yeni alternatifler sunulmalı. Bu şartlarda tam anlamıyla hizmet vermemiz düşünülemez." diye konuştu.

 

Avsallar beldesi Belediye Başkanı Yusuf Akdemir de 6 ay da olsa kendilerine verilen ödeneğin kış aylarına göre farklı olması gerektiğini vurguladı. 2Yazın 10 bin nüfusu olan belediye ile bizim yaza aylarımızdaki nüfusumuz arasında dağlar kadar fark oluyor." diyen Akdemir, ödeneklerle ilgili olarak yasal düzenleme yapılması gerektiğini sözlerine ekledi

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.