• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • Antalya 19 °C

Turistler gidiyor, pazarcı esnafı siftahsız tezgahlarını kapattı

Turistler gidiyor, pazarcı esnafı siftahsız tezgahlarını kapattı
Manavgat Sabit Seyyar Pazarcilar Oda Başkanı Sami Dursun Doğan “Turizmin gönüllü elçisi, pazarcı esnafının desteği ihtiyacı var” dedi.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
MANAVGAT/ANTALYA - Top 250 bin yatak kapasiteli Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarında Manavgat-Side bölgesinde korona virüsü nedeniyle 12 ay açık olan otellerin 20 Mart ile 1 Mayıs arası kapanarak boşalmasiyla turistik pazarlar bomboş kaldı. Korona virüsünün pazarcı esnafını vurduğunu belirten Oda Başkanı Sami Dursun Doğan “Turizmin gönüllü elçisi, pazarcı esnafının desteği ihtiyacı var” dedi.

turistler-gidiyor, pazarci-esnafi.jpg
turistler-gidiyor, pazarci-esnafi-003.jpg
turistler-gidiyor, pazarci-esnafi-004.jpg20 MART’TA DÖNÜŞ BAŞLIYOR

Ölü sezon denilen kış aylarında Manavgat-Side’de turist profilini ‘ileri yaş’ denilen yaşlı ve emekli Almanlar ile Hollandalılar oluşturuyor.
Türkiye’nin korona virüsü nedeniyle bazı Avrupa ülkelerinden gidiş-geliş yasağı ve rezervasyon iptali nedeniyle uzun süreli tatil yapanlar 20 Mart’ta Manavgat’tan ayrılıyor.

turistler-gidiyor, pazarci-esnafi-001.jpgSON ALIŞVERİŞLER
Otellerde kalan turistler ülkelerine dönmeden önce son defa Manavgat turizm pazarinda alişveriş yaptılar. Manavgat'ta 1600 pazarcı esnafının geçimını yılin 12 ayı turistik pazarlarda sergi açarak sağlıYOR.
Manavgat Sabit Seyyar Pazarcilar Odası Başkanı Sami Dursun Doğan şunları anlattı:''Zaten ölü sezon denilen kış döneminde turist azalıyor. Uzun süre kalanlar ile yetiniyorduk. Bu korona virüsü çıkınca işler zorlaştı. Bölgemizde bulunan otellerde kalan turistlerin tamamı 20 Mart'tan itibaren gidiyor. Turistler gitmeden son kez tezgahları açtık. Ama çok sayıda pazardı siftah yapmadan tezgahını kapadı. Pazarcı esnafını korumak için desteğe ihtiyacımız var. Çünkü onların her biri gönüllü birer turizm elçisidir.”

turistler-gidiyor, pazarci-esnafi-006.jpg
turistler-gidiyor, pazarci-esnafi-007.jpg
turistler-gidiyor, pazarci-esnafi-008.jpgSON PAZARIMIZI KURDUK

Pazarcı Tuncay Koçak, korona virüsü nedeniyle iki haftadır çok zor durumda olduklarını belirterek “Korona virüsü, dünyada yayıldı ve Manavgat turizmini de perişan etti. Bu sezon tüm turizm sektörü çok zor durumda kalacak. Bölgede bulunan pazarcı esnafı olarak son gergimizi açtık. Umarım bu hastalıktan ülkemiz, bölgemiz ve tüm insanlık kisa sürede kurtulur. Yoksa halimiz çok perişan'' diye konuştu.
turistler-gidiyor, pazarci-esnafi-009.jpg
turistler-gidiyor, pazarci-esnafi-010.jpg

Bu haber toplam 2056 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.