• BIST 9093.3
  • Altın 2324.193
  • Dolar 32.3628
  • Euro 34.9825
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 26 °C

Turiste kontrol yok, turizm çalışanları koronavirüse yakalanıyor

Turiste kontrol yok, turizm çalışanları koronavirüse yakalanıyor
EDEP Başkanı Gündoğdu, "Turistler tatillerini keyifle yaparken; turizm çalışanlarının yeni tip Corona Virüsü (Covid 19) yakalandıklarını söyledi.

Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Manavgat/Antalya -
Antalya Evrensel Değerler Platformu(EDEP) Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, 1 Haziran öncesi Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın tanıtımlarında 'turizm çalışanların' ağızlarında maske ve ben aşılıyım; tatilin keyfine bakın!'' sözüne bağlı ' ne olursan ol gel'' felsefesindeki turist kabul edilmesinde '' turistler tatillerini keyifle yaparken; turizm çalışanlarının yeni tip Corona Virüsü (Covid 19) yakalandıklarını söyledi. Gündoğdu, "Türkiye sağlıklı ve hijyen öncelikli tatil yapmada  BMDTÖ ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) 'nün belirlediği kriterlere uymak zorundadır" dedi.

edep-baskani-gundogdu.JPG

Side-Manavgat destinasyonunda pandemi öncesi 5, 5,5 milyon yerli ve yabancı turisti misafir ettiğine dikkat çeken EDEP Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, sağlıklı ve güvenli turizm seyahatı ile ilgili kriterleri 1975 yılında Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü(BMDTÖ) tarafından evrensel kriterleri ve çerçevesinin belirlendiğini kaydetti.
Avukat Mücahit Gündoğdu, Karona ile mücadelede aşılama çok önemli. Maalesef aşılamada gerek BM, grekse Avrupa Birliği(AB)normlarının kabul etmediği Çin aşısı Snovak yapıldı. Koruyuculuğu düşük olduğu gerekçesi ile Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Kurulu Covid 19 'a karşı  üçüncü doz aşıyı Alman aşısı Biontek olmayı önerdi. Bugün yurtdışına çıkacak olanların ilk ikisini Snovak olduğu ise 2 dozuda Biontek olmak zorunda. Bu aslında AB'nin evrensel normlarıdır'' dedi. 

Turizm Bölgelerinde  Delta varyantı nedeni ile turizm çalışanları Covid 19'a yakalanmaları nedeni ile turizm çalışanlarının karantinada olduğu için mesaiye kalmak zorunda olduğunun altını çizen Mücahit Gündoğdu,  şu bilgileri verdi:''Bugün Antalya'da turistler tatilin keyfini çıkarıp ülkelerine dönerken turizm çalışanlarının yüzde 6'sı Delta varyantına yakalanıp evlerinde karantinada; birde Sağlık Bakanlığı karantina sürecini 14 günden 20 güne çıkardı. Otel çalışanlarının karantinada olduğu için konaklama tesisleri pandemide göç ile birlikte çalışacak eleman bulamadığı için sağlıklı turizm çalışanlarına sürekli mesaiye kalıyor.
Örneğin; inanç turizmi kapsamında cami ziyaretlerinde bayan turistlerin cami adabına uygun girmeleri için girişteki etek, şal ve eşarpların halen başka turistler giyiyor. Aslında pandemi tedbirleri kapsamında hepsi yakılması gerekir. Diyanet İşleri Başkanlığı(DİB)  söz vermesine karşı her şeye para bulurken turizm bölgelerindeki camilerde turist ziyaretleri için tek kullanımlık  elbise yaptırmadı. Türkiye sağlıklı ve hijyen öncelikli tatil yapmada  BMDTÖ ve Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ)'nün belirlediği kriterlere uymak zorunda. ''Ne olursan ol gel '' anlayışına bağlı turizm. Covid 19'la mücadeleyi akim bırakır. '' 

Bu haber toplam 794 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.