• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

TSO Başkanı:Teşvik düzenlenmeli

TSO Başkanı:Teşvik düzenlenmeli
Salihli TSO Başkanı Zurnacı: Ekonomideki olumlu göstergelere rağmen keşvik sistemi dar bölge ve sektörel bazda düzenlenmelidir."

MANİSA -Salihli Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Talat Zurnacı, ekonomideki olumlu göstergelere rağmen düzenlenmesi gereken birçok konu bulunduğunu söyledi. Zurnacı, sanayiciler olarak teşvik sisteminin bir an önce dar bölge ve sektörel bazda olmak üzere düzenlenmesini beklediklerini kaydetti.

STSO Başkanı Zurnacı, mikroekonomik reformların yürürlüğe girmesini sabırsızlıkla beklediklerini, üzerinde ısrarla durdukları diğer bir konunun da yatırım teşviklerinin il değil, sektörel ve dar bölge bazında yapılması olduğunu vurguladı.

 

Zurnacı, "İhracat rakamı ve yabancı yatırımlardaki artış, olumlu gördüklerimiz. Ülkenin iş âleminin çatı örgütü olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) olarak olumlu gördüklerimiz yanında, bütün yönetim aktörleriyle görüşme ve diyalog içinde bulunarak olumsuz gördüğümüz her şeyi, hiç eğip bükmeden sonuca yönelik biçimde ve çözüm önerileriyle sunmayı görev bildik. İhracatımız arttı ama düşük kur politikasının körüklediği ithalat da arttı. Mikroekonomik reformlara hızla devam edilmelidir" diye konuştu.

 

Bölgesel teşviklerin genellikle ülke ekonomisine çok büyük bir katkısı olmadığını artık her kesimin kabul ettiğini savunan Talat Zurnacı, dar bölge ve sektörel teşvik uygulamasına bir an önce dönülmesi gerektiği görüşünü savundu.

 

Hazırlanmakta olan yeni anayasa tasarısıyla ilgili görüşlerini de dile getiren Talat Zurnacı, her şeyden önce Türkiye'nin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğunun tartışmasız olarak yer alması gerektiğini söyledi. Zurnacı, "Girişim özgürlüğünün, yatırımın, üretimin, istihdamın önündeki engelleri kaldıran, koşmak isteyen biz işadamları olarak ayaklarımızdaki bağları çözmeye devam edecek olan bir anlayışla hazırlanan çağdaş bir anayasayla Türkiye'yi 21. yüzyıla lider ülkeler arasına taşımanın gururunu hep birlikte yaşayalım istiyoruz" dedi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.