• BIST 8708.17
  • Altın 2242.45
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1585
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 14 °C

Termik santralin yanması ile ortaya ölümcül gazlar çıkacak

Termik santralin yanması ile ortaya ölümcül gazlar çıkacak
Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Milas’taki Kemerköy Termik Santrali’ne sıçrayan yangınla ilgili “Gelişi güzel kömürün yanması sonucu oluşan gazlar ölümcüldür. Yöre halkı uyarılmalı” dedi.

İSTANBUL- Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Milas’taki Kemerköy Termik Santrali’ne sıçrayan yangınla ilgili “Gelişi güzel kömürün yanması sonucu oluşan gazlar ölümcüldür. Yöre halkı uyarılmalı” dedi.

Çevre ve Orman Bakanlığı  Çevreden Sorumlu eski Müsteşar Yardımcısı ve milletvekili Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Milas’taki Kemerköy Termik Santrali’nin yanması ile ortaya çıkacak zehirli gazlar konusunda uyarılarda bulundu.

prof.-dr.-mustafa-ozturk,-.jpgSosyal medya hesabında açıklama yapan Öztürk çevredeki vatandaş ve görevlilerin havayı kesinlikle solumaması gerektiğini mutlaka aktif karbonlu maske takılmasını vurguladı.

termik-santralin.jpg

termik-santralin-.pngÖztürk’ün açıklamaları şöyle:

Termik santral yanarsa, tesiste bulunan kömürün gelişi güzel yanması sonucu ciddi oranda SO2, CO, PM2.5, PM10 gibi sağlık için tehlikeli kirleticiler salımlanır. Termik santralden rüzgar rüzgarın etkisi sürüklenencek gazlar zehirli. Pencereleri kapalı tutalım ve evden çıkmayalım.

Termik santralde bulunan kömür stoğu miktarı çok önemli. Kömür miktarı arttıkça hava kirliliği riski çok çok riskli olur. Bu bölgede hakim rüzgar yönünde PM10, SO2, CO, NO2 kirleticiler anlık olarak ölçülmeli. Lütfen pencereleri kapalı tutalım, dışarı kesinlikle çıkmayalım

Termik santralde 40 bin ton kömür stoğu olduğu iddia edilmekte. Bu doğru ise bölgede insan sağlığı için çok çok riskli hava kirliliği oluşur. Kömürün gelişi güzel yanması sonucu oluşacak kirleticiler, PM10, SO2, CO, NO2 kirleticileridir. Bu kirleticiler sağlık için çok tehlikeli

Termik santral stoğunda kömürün gelişi güzel yanması sonucu hakim rüzgar yönünde sağlık için çok çok tehlikeli kirleticiler oluşur. Yöre halkımız hava kirliliği konusunda uyarılmalı.

Bölgede program yapan gazeteciler, hakim rüzgar yönünden uzak dursunlar ve mutlaka aktif karbonlu maske taksınlar. Kömürün gelişi güzel yanması sonucu oluşan gazlar sağlık için çok çok tehlikeli.

Santral söndürme işlemi çok çok uzmanlık isteyen bir iştir. Aktif karbonlu maske maske kullanılması özellikle önemli. Gelişi güzel (kontrolsüz) kömürün yanması sonucu oluşan gazlar ölümcüldür.

Bu haber toplam 1215 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.