• BIST 10045.74
  • Altın 2408.633
  • Dolar 32.4682
  • Euro 34.6612
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 25 °C

Tekneler kurtuldu, Senegalli göçmenler kurtulamadı

Tekneler kurtuldu, Senegalli göçmenler kurtulamadı
Düzinelerce Senegalli göçmen, tekneleri kurtarıldıktan sonra 38 kişi kurtulduktan sonra öldü veya kayboldu

DAKAR, Senegal — Atlantik Adası Cabo Verde açıklarında sahil güvenlik görevlilerinin bir ay önce Batı Afrika'da Senegal'den ayrılan bir teknede 100'den fazla kişiyle birlikte 38 kişiyi kurtarmasının ardından İspanya'ya giden düzinelerce göçmenin kayıp olduğuna inanılıyor ve öldüklerinden korkuluyor. gemide, yetkililer ve göçmen savunucuları söyledi. Batı Afrika'dan İspanya'ya giden rota dünyanın en tehlikeli rotalarından biri olmasına rağmen Senegal'den cılız ahşap teknelerle ayrılan göçmenlerin sayısı geçen yıl içinde arttı.

Senegal dışişleri bakanlığı, teknenin Salı günü Batı Afrika kıyılarının yaklaşık 620 kilometre (385 mil) açıklarındaki Cabo Verde'de sahil güvenlik tarafından kurtarıldığını söyledi. Yetkililer, kaç göçmenin öldüğünü veya yolculuğun başarısız olmasına neyin sebep olduğunu doğrulamadı.

İspanyol göçmen savunuculuğu grubu Walking Borders, geminin 10 Temmuz'da 100'den fazla göçmenle Senegal'den ayrılan, pirogue adı verilen büyük bir balıkçı teknesi olduğunu söyledi.

Grubun kurucusu Helena Maleno Garzón, başkent Dakar'ın 145 kilometre (90 mil) kuzeyindeki bir sahil kasabası olan Fass Boye'deki ailelerin, teknede sevdiklerinden 10 gün haber alamayınca 20 Temmuz'da Walking Borders'a ulaştığını söyledi.

Yerel Balıkçılar Derneği Başkanı Cheikh Awa Boye, kayıplar arasında iki yeğeninin de olduğunu söyledi. Boye, "İspanya'ya gitmek istediler," dedi.

Walking Borders, 2023'ün ilk altı ayında İspanya'ya deniz yoluyla ulaşmaya çalışırken yaklaşık 1.000 göçmenin öldüğünü söylüyor. Genç işsizliği, siyasi huzursuzluk ve iklim değişikliğinin etkisi gibi faktörler, göçmenleri aşırı kalabalık teknelerde hayatlarını riske atmaya itiyor.

7 Ağustos'ta Fas donanması, tekneleri Batı Sahra kıyılarında alabora olduktan sonra beş Senegalli göçmenin cesetlerini çıkardı ve 189 kişiyi kurtardı.

_____

Bu haber toplam 959 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.