• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Tayvan'da 7,2’lik depremde yaralı sayısı 1000’I geçti

Tayvan'da 7,2’lik depremde yaralı sayısı 1000’I geçti
Yetkililer, çarşamba günkü 7,2 büyüklüğündeki depremde yaralananların sayısının 1.058'e yükseldiğini, ulusal parktaki bir tatil yerine giderken otoyolda mahsur kalan yaklaşık 50 otel çalışanının çoğunun tespit edildiğini söyledi.

HUALIEN, TAYVAN - Tayvan'da son 25 yılın en kötü depreminin ardından perşembe günü madern alanın mahnsur kalar 6 kişi helikopter ile kurtarıldı. Yetkililer, çarşamba günkü 7,2 büyüklüğündeki depremde yaralananların sayısının 1.058'e yükseldiğini, ulusal parktaki bir tatil yerine giderken otoyolda mahsur kalan yaklaşık 50 otel çalışanının çoğunun tespit edildiğini söyledi.
İtfaiye teşkilatı, yolun kesilmesi nedeniyle çoğu turistik cazibe merkezi olan parktaki otellerde olmak üzere 646 kişinin daha mahsur kaldığını söyledi.

tayvan,-deprem.jpgÇarşamba günü açık denizde meydana gelen depremde ölü sayısı dokuzda kaldı; tam da insanlar büyük ölçüde kırsal ve seyrek nüfuslu Hualien ilçesinde işe ve okula gitmeye hazırlanıyorlardı.

Başkent Taipei'de de binalar şiddetli bir şekilde sarsıldı, ancak orada minimum hasar ve aksama yaşandı.
tayvan,-deprem-001.jpg

En çok etkilenen Hualien şehrinde binalarda mahsur kalanların hepsi kurtarıldı, ancak 300'den fazla artçı sarsıntı nedeniyle cesareti kırılan pek çok bölge sakini geceyi dışarıda geçirdi.

tayvan,-deprem-005.jpgYalnız soyadını veren 52 yaşındaki Yu, "Artçı sarsıntılar korkunçtu" dedi. "Kesintisiz. Evde uyumaya cesaret edemiyorum."

"Karmakarışık" olarak tanımladığı dairesine dönmekten çok korkan kadın, geçici barınak olarak kullanılan bir spor sahasındaki çadırda uyudu.

tayvan,-deprem-002.jpg
Düzinelerce sakin, şehirdeki ağır hasar görmüş 10 katlı bir binanın önünde sıraya girerek, içeri girip eşyalarını almak için bekliyordu.

Kask takan ve hükümet personelinin eşlik ettiği bu kişilere, değerli eşyalarını büyük çöp torbalarına toplamaları için 10 dakika süre verildi, ancak bazıları eşyalarını pencerelerden aşağıdaki sokağa atarak zaman kazandı.

tayvan,-deprem-003.jpgBeşinci katta yaşayan Tian Liang-si, dizüstü bilgisayarını, aile fotoğraflarını ve diğer önemli eşyalarını toplamaya çalışırken, "Bu bina artık yaşanabilir durumda değil" dedi.

Evcil hayvan olarak beslediği dört yavru köpeği kurtarmak için koştuğu sırada, binanın sallandığı ve mobilyaların kaydığı depremin vurduğu anı hatırladı. "Ben bir Hualien yerlisiyim" dedi. "Depremden korkmamam gerekiyor. Ama bu bizi korkutan bir deprem."
tayvan,-deprem-004.jpg

Bu haber toplam 1208 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.