• BIST 8718.11
  • Altın 2244.727
  • Dolar 32.3302
  • Euro 35.1556
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 13 °C

Tarihi saat kulesini 'Çan kulesine' benziyor diye yıkıp böyle yaptılar!

Tarihi saat kulesini 'Çan kulesine' benziyor diye yıkıp böyle yaptılar!
AKP'li Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, "Çan kulesinden esinlenilmiş" olduğunu belirterek yıktırdığı saat kulesinin yerine yapılan 7 metre yüksekliğindeki çotanak ve Selçuklu desenli yeni saat kulesi törenle açıldı.

GİRESUN- Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu'nun daha önce "Çan kulesinden esinlenilmiş" olduğunu belirterek yıktırdığı saat kulesinin yerine yapılan 7 metre yüksekliğindeki çotanak ve Selçuklu desenli yeni saat kulesi törenle açıldı.

Eski Belediye Başkanı CHP'li Kerim Aksu döneminde inşa edilen söz konusu saat kulesinin tartışmalara yol açtığını ifade eden başkan AKP'li Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, "Rumlara ait eski çan kulesinden esinlenerek sözüm ona saat kulesi adı altında inşa edilen kulenin yıkılması için, gerek seçim öncesi gerek göreve geldikten sonra vatandaşlarımızdan çok ciddi manada tepkiler aldık. Bu konuda hemşehrilerimizin düşüncelerini dikkate alıyoruz. Çan kulesinin yıkımıyla yerine ilimize ve Giresunlumuza yakışır düzenleme ve çalışmayı en kısa zamanda yapacağız" demişti.

giresun-saat-kulesi.jpgYENİ SAAT KULESİ AÇILDI

Şenlikoğlu bugün yeni saat kulesinin açılışını gerçekleştirdi. Saat kulelerinin şehrin estetiğinde ve vizyonunda önemli yer tuttuğunu belirten Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, “Şehrimizin kimliğinde çok önemli bir yer tutan ve hayata geçirdiğimiz şehir girişi ve meydan düzenlemesi kapsamında saat kulemizin de açılışını yapıyoruz.

Saat kulesi şehrimize ve bu meydana güzel bir estetik kazandıracaktır. Türk tarihimizin izlerini taşıyan ve vatandaşlarımızın da görüşünü alarak yaptığımız saat kulemiz Giresun’umuza hayırlı uğurlu olsun. Her şeyin en iyisine layık olan Giresun’umuza hizmet etmek için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Çalışmalarımız vatandaşlarımızın daha iyi bir Giresun’da yaşayabilmesi içindir. Pandemi sonrasında saat kulesiyle başlayan hizmet açılış törenlerimiz birçok alanda devam edecektir” dedi.

Bu haber toplam 1127 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.